15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Συναντήσεις από τον ΟΚΑΝΑ για την εξάρτηση από το διαδίκτυο

Ημερομηνία:

Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τι γίνεται όμως όταν η χρήση του διαδικτύου μετατρέπεται σε εθισμό; Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μία νέα μορφή εξάρτησης, η οποία συναντάται τόσο σε ενήλικα άτομα, όσο και σε εφήβους.

Το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο, το οποίο ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» με το διακριτικό τίτλο «Δίκτυο δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, ανταποκρινόμενο στις νέες μορφές συμπεριφορικών εξαρτήσεων, θα πραγματοποιήσει έναν πρώτο Κύκλο τεσσάρων (4) εβδομαδιαίων συναντήσεων ομαδικής συμβουλευτικής, οι οποίες θα απευθύνονται σε γονείς εφήβων ηλικίας 14 έως 18 ετών για την προβληματική χρήση του διαδικτύου.

Σκοπός των ομάδων είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου, ώστε οι γονείς να ενδυναμωθούν ως προς το γονεϊκό τους ρόλο και να υιοθετήσουν πιο λειτουργικούς και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του φαινομένου της εξάρτησης των παιδιών τους από το διαδίκτυο.

Οι υπηρεσίες βραχείας παρέμβασης σε άτομα που εμφανίζουν εξαρτητικές συμπεριφορές (αλκοόλ, διαδίκτυο, τυχερά παίγνια) πραγματοποιούνται από το διεπιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο.

Ως ημερομηνία έναρξης των συναντήσεων ορίζεται η Πέμπτη 12/05/2022, ώρες 17:00-19:00 στο κτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Τρανταλλίδου 17, Ρέθυμνο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid -19. Οι ομάδες θα είναι κλειστές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περαιτέρω πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 28310 42270, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 15:00 έως 19:00, έως τη Δευτέρα 09/05/2022.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ