20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Συνεχίζει στη μάχη … των μαχών, η Αθηνά! – Πώς μπορείτε να στηρίξετε

Ημερομηνία:

Ένα 6ωρο συμπλήρωνε καθημερινά, επί μία εβδομάδα, η 25χρονη Αθηνά στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” στην Αθήνα, ακολουθώντας θεραπεία προκειμένου ο οργανισμός της να ισχυροποιηθεί ενόψει της μεταμόσχευσης μυελού στην οποία πρόκειται να υποβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κοπέλα που έχει δώσει μαθήματα δύναμης και πείσματος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο ως και τις στιγμές που οι ισχυρές δόσεις χημειοθεραπείας τη λύγιζαν. Κάθε φορά η Αθηνά αποδεικνύει ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι ανεξάντλητη και μπορεί να σταθεί απέναντι σε κάθε δύσκολο εχθρό.

Την Κυριακή η Αθηνά Διαμαντάκη θα εισαχθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις και μόλις διαπιστωθεί ότι ο οργανισμός της είναι έτοιμος, θα αφεθεί ξανά στα χέρια των γιατρών για τη μεταμόσχευση, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην επόμενη ισχυρή δόση χημειοθεραπείας.

Η αυτόλογη μεταμόσχευση, σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν, αποτελεί θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με συμπαγείς όγκους ή αιματολογικές κακοήθειες με υποτροπή.

Η Αθηνά μαζί με τη μητέρα της, Φωτεινή έχουν επιστρατεύσει όλες τους τις ψυχικές – αλλά και οικονομικές – δυνάμεις τους, από το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίζουν να πορεύονται, κάνοντας ένα βήμα τη φορά, με τελικό προορισμό την ίαση της 25χρονης κοπέλας.

Μητέρα και κόρη πρόκειται να μείνουν για 3 μήνες στην Αθήνα στο πλαίσιο των θεραπειών της κοπέλας, κι αν όλα προχωρήσουν ομαλά, κατά τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος κύκλος χημειοθεραπείας.

Η οικογένεια στο δύσκολο αυτό δρόμο έχει την ψυχολογική υποστήριξη συγγενών και φίλων που στις αρχές της περιπέτειας που ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου του 2021, συνέδραμαν και οικονομικά, ωστόσο πλέον αδυνατούν. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής αλλά και των εξετάσεων που κατά διαστήματα χρειάζεται να κάνει η Αθηνά και οι οποίες είναι εξειδικευμένες και δε διενεργούνται σε δημόσιες δομές, είναι αξιοσημείωτα, με τη μητέρα να κάνει τα αδύνατα δυνατά κάθε φορά που χρειάζεται να καλυφθεί κάποιο έξοδο.

Όποιος επιθυμεί να συνδράμει στη μάχη των μαχών που δίνει η Αθηνά Διαμαντάκη για το ύψιστο αγαθό – τη ζωή, μπορεί να προσφέρει ό,τι μπορεί στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

ΙΒΑΝ: GR4101406470647002101026522
BIC: CRBAGRAA
ALPHA BANK

Δικαιούχοι
Διαμαντάκη Αθηνά, Μιχαήλ
Γιακουμάκη Φωτεινή, Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ