24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Κρήτη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στο δημόσιο

Ημερομηνία:

“Φουντώνουν” μέρα με την ημέρα οι αντιδράσεις και στην Κρήτη, με αφορμή τις επικείμενες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο, ενώ αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, οι συνδικαλιστές του Ρεθύμνου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και στον πρόεδρο της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, ο οποίος δικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα καθώς κατηγορείται για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Ειδικότερα, Το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας είχε παγκρήτιο χαρακτήρα και συνδιοργανώθηκε με συλλόγους εργαζομένων στην υγεία και στους Ο.Τ.Α. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και η ΕΛΜΕ Λασιθίου, φορείς από τον χώρο της υγείας και τους ΟΤΑ, η ένωση γονέων Ηρακλείου και άλλοι. Μάλιστα η ένωση λειτουργών μέσης εκπαίδευσης Ηρακλείου έχει αποφασίσει εδώ και μέρες και τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 12 και 13 Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και στον πρόεδρο της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, Γιάννη Σαριδάκη, ο οποίος δικάζεται το πρωί της Δευτέρας με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Σαριδάκης κατηγορείται για φθορές που προκλήθηκαν πριν λίγους μήνες στις κάμερες ασφαλείας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μάλιστα για τη διευκόλυνση των δημοσίων υπαλλήλων να παραστούν έξω από το δικαστικό μέγαρο στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...