15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Κρήτη: Τα απορρίμματα των ξενοδοχείων θα γίνονται ζωοτροφές

Ημερομηνία:

Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα «LIFE: Food for Feed», το οποίο είναι μια συνεργασία μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμάτων Κρήτης με κρητικά ξενοδοχεία.

Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση μιας καινοτόμου διεργασίας, η οποία θα επιτρέπει την ασφαλή μετατροπή του προ-διαλεγμένου οργανικού κλάσματος των αστικών στερεών απορριμμάτων, κυρίως από ξενοδοχεία, σε ζωοτροφή.

Ο ΕΣΔΑΚ έχει έρθει ήδη σε επαφή με αρκετά ξενοδοχεία και ήδη έχει κλείσει τις πρώτες συνεργασίες ενώ οι όροι της συνεργασίας με τα ξενοδοχεία, ώστε η συλλογή του προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος να γίνει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, περιγράφονται σε σχετικό συμφωνητικό.

Από την πλευρά των ξενοδοχείων πρέπει να γίνεται:

  1. Ο διαχωρισμός των υπολειμμάτων τροφίμων στους χώρους που σχετίζονται με την παρασκευή και κατανάλωση τροφίμων εντός των ξενοδοχείων με στόχο την αποφυγή επιμόλυνσης με ξένα υλικά.
  2. Η αποφυγή μίξης των υπολειμμάτων τροφίμων με γυάλινα ή πορσελάνινα σκεύη και θραύσματα αυτών.
  3. Η απομάκρυνση τους από τους χώρους του ξενοδοχείου με επιμέλεια, ευθύνη, δαπάνη, μέσα και συνεργάτες του ΕΣΔΑΚ.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...