20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Τα δάκρυα του Νίκου Γωνιανάκη στη συναυλία που έδωσε στις Φυλακές Αλικαρνασσού

Ημερομηνία:

Πρωτόγνωρη η εμπειρία για τον δημοφιλή κρητικό καλλιτέχνη και τους μουσικούς του, στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού

Μπήκε στη φυλακή και τα «σάρωσε» όλα ο δημοφιλής κρητικός καλλιτέχνης, Νίκος Γωνιανάκης, ο οποίος για περίπου δύο ώρες τραγούδησε με την ψυχή του για τους κρατούμενους της Αλικαρνασσού.

Μάλιστα, λόγω της βροχής, ο αγαπημένος καλλιτέχνης και οι συνεργάτες του έπαιξαν μέσα στην πτέρυγα, δίπλα στα κελιά, και όχι στον αύλειο χώρο του καταστήματος, όπως συνέβη με  τον Μανόλη Κονταρό και τα Στρατάκια μέσα στο καλοκαίρι.

Ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία για τον καλλιτέχνη και τους μουσικούς του, με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Βούρκωσαν από συγκίνηση τα μάτια του Νίκου Γωνιανάκη όταν κρατούμενος ένιωσε την ανάγκη να τον αγκαλιάσει και να του φορέσει στο λαιμό έναν ξύλινο σταυρό από το Άγιο Όρος που μέχρι τότε φορούσε ο ίδιος. Μία κίνηση από καρδιάς…

Ο Νίκος Γωνιανάκης τα έδωσε όλα, με το πάθος που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Και αυτό το εισέπραξαν οι κρατούμενοι, οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν. Ένιωσαν τον παλμό του και την αύρα του. Μία ενέργεια που πολύ γρήγορα διαχύθηκε στο χώρο και έκανε και τους πιο διστακτικούς, να «λυθούν».

«Ήρθα εδώ με χαρά και πολλή αγάπη. Κουράγιο και υπομονή και όλα θα πάνε καλά..» ευχήθηκε στους κρατούμενους λίγο πριν ξεκινήσει να τραγουδάει.

Τον ξεχωριστό Νίκο Γωνιανάκη συνόδευσαν οι: Άρης Σωμαράκης, κιθάρα, Δημήτρης Αποστολάκης, λαούτο, Δημήτρης Χουρδάκης, μπάσο, και Γιώργος Ανατολιτάκης, κρουστά, οι οποίοι επίσης δεν έκρυψαν την συγκίνηση τους για την εμπειρία που βίωσαν μέσα στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Γωνιανάκης Αλικαρνασσός

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ