26.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Κρήτη: Υψηλές πληρότητες και τον Σεπτέμβριο αλλά η γκρίνια στην αγορά παραμένει

Ημερομηνία:

Περισσότεροι τουρίστες, περισσότερες κλίνες, αυξημένες οι εισπράξεις, αλλά μικρότερη η κίνηση στην τοπική αγορά.

Κάπως έτσι συνεχίζεται η τουριστική σεζόν στην Κρήτη που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Η κίνηση τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα είναι αυξημένη κατά 3%-4% ,σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Νίκο Χαλκιαδάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι οι πληρότητες στα μεγάλα ξενοδοχεία παραμένουν υψηλές 80%-85%,ωστόσο στα μικρότερα είναι της τάξης του 60%.

Ζευγάρια και οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού έχουν ανοίξει τα σχολεία, κάνουν αυτή την περίοδο διακοπές στην Κρήτη και στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την Γερμανία, την Αγγλία, την Γαλλία, την Ολλανδία, και την Πολωνία.

Όσον αφορά στις τιμές, είναι περίπου 20% μειωμένες σε σχέση με τον Αύγουστο.

Το 2023 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στην Ελλάδα έφθασαν τα 22 δις. και η Κρήτη μοιράστηκε 6 δις. Φέτος, τα νούμερα αναμένονται αυξημένα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ.Χαλκιαδάκη .

Ωστόσο παρά την αύξηση η τοπική αγορά δεν επωφελήθηκε όσο περίμενε.

Στο νησί λειτουργούν σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο κρεβάτια σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, βίλες,Airbnb ,κατά πολύ αυξημένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα τα μοιράζονται τώρα πολλοί περισσότεροι. Επιπλέον οι ευρωπαίοι τουρίστες, λόγω της οικονομικής κρίσης ξοδεύουν όλο και λιγότερα χρήματα εκτός ξενοδοχείων.

Οι οικονομικές δυσκολίες στέρησαν άλλωστε τις διακοπές σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων, γι’αυτό φέτος ο εσωτερικός τουρισμός ήταν αισθητά μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίζει η «συμμαχία» Πολάκη με «87» – Τους χωρίζει η πρόταση για επίσπευση της κάλπης

Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του Παύλου Πολάκη με την...

Καλά νέα: Εξιτήριο για την Μαίρη μετά το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στον Γαλατά

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων έλαβε την Πέμπτη η 22χρονη που...

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων την Τρίτη

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, οι...