16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη – Φωτιές: “Καπνίζει” για τρίτη μέρα η γη – Η εικόνα σε Κρύα Βρύση, Ροδάκινο και Κέρη

Ημερομηνία:

Σ εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη μέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην Κρύα Βρύση του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημειο παραμενουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ( 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα) υπό το φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων, καθώς στην περιοχή συνεχίζουν να καίνε μικροεστίες φωτιάς, καιόσο η γή ακόμα “καπνίζει” μια δυνατή ριπή του ανέμου είναι αρκετή για να τις “ενεργοποιήσει”.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πύρινη λαίλαπα, έκανε στάχτη περισσότερα από 15.000 στρέμματα , ανάμεσά τους καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ελαιώνες και αμπέλια, ενώ μεγάλο είναι το πλήγμα στο ζωικό κεφάλαιο, σε αγροτικές εγκαταστάσεις αλλά και βασικές υποδομές, όπως η ηλεκτροδότηση, με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, να εκφράζει την εκτίμηση του στο Ράδιο Κρήτη ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Υπο μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Ροδάκινο και Δάσος της Κέρης

Στο μέτωπο του Ροδάκινου επίσης στο νότιο Ρέθυμνο η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στο σημείο παραμένουν και σήμερα 5 πυροσβεστικά οχήματα, 10 πυροσβέστες κι ένα πεζοπόρο τμήμα.

Εμφανώς βελτιωμένη είναι και η εικόνα στο μέτωπο του πολύπαθου Δάσους της Κέρης, ενός από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στο Ηράκλειο, το οποίο η φωτιά απείλησε για μια ακόμα φορά να καταστρέψει.

Η φωτιά στην Κέρη έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ στην περιοχή παραμένει ένα πυροσβεστικό όχημα με ανάλογο αριθμό ανδρών.

Η φωτιά κρύβεται έξυπνα κάτω από τη γη λένε χαρακτηριστικά οι πυροσβέστες εξηγώντας πως ο καπνός σημαίνει και φωτιά και για το λόγο αυτό δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός για τις επόμενες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...