14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρήτη: Ψάχνουν για συνεργούς της 38χρονης με το καυστικό υγρό – Ο λόγος που «κρύβεται» εδώ και τρεις μέρες

Ημερομηνία:

Μπορεί να συνομιλεί με δημοσιογράφους και κανάλια η 38χρονη, η οποία πέταξε καυστικό υγρό στον 36χρονο σύζυγό της, ωστόσο κρύβεται καλά από τις Αρχές. Σύμφωνα με το cretapost, η γυναίκα, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, υποστηρίζει πως δεν έχει ακόμα παραδοθεί καθώς «φοβάται για τη ζωή της».

Σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό τη 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της, ερευνώντας κάθε πιθανό σημείο, που μπορεί να κρύβεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ελεγχθεί αρκετά σπίτια συγγενών και φίλων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί συνεργούς της 38χρονης μέσω του στίγματος του κινητού της τηλέφωνου.

Οι αρχές πιστεύουν πως δεν έχει φύγει από το νησί, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς φαίνεται πως αμέσως μετά την πράξη της κάλεσε κάποιον από το κινητό της τηλέφωνο, πιθανότατα για να πάει να την παραλάβει.

Την ίδια ώρα ο 36χρονος σύζυγός της, μετά την επίθεση που δέχθηκε, νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η οποία είναι και η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την σοβαρότητα του νέου περιστατικού.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για χημικό έγκαυμα βαθύ από οξύ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» υποστήριξε εξηγώντας πως «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Εστελνε ροζ φωτογραφίες στον αδελφό του θύματος»

Όπως μετέδωσε το Star, τo οικογενειακό περιβάλλον του θύματος αναφέρεται σε «ροζ» φωτογραφίες της κοπέλας στον αδελφό του θύματος. Ισχυρίζονται, ότι δεν δίστασε να τον προσκαλέσει και σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, εκτιμώντας ότι δεν επέλεξε τυχαία τον συγκεκριμένο: Τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό της από τον 36χρονο. Όπως εκτιμά ο ίδιος, δεν αποκλείεται η 38χρονη να το έκανε αυτό για να συναντηθεί μαζί του και να του επιτεθεί.

Πλέον το αυτόφωρο έχει λήξει και οι Αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Αλλά η 38χρονη δεν έχει παραδοθεί στη Αστυνομία. Η 38χρονη από το Ηράκλειο, που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο της πόλης, ισχυρίζεται ότι η ίδια ήταν σε άμυνα. «Αυτοί οπλοφορούν, εγώ πήρα το υγρό νόμιμα από το ίντερνετ. Μου το έφερε εταιρεία κούριερ στο σπίτι. Δεν είναι βιτριόλι, είναι «τύπου ακουαφόρτε»» όπως είπε στο Star.

Ο 36χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο, καθώς υπέστη βαθύ χημικό έγκαυμα. Οι γιατροί εκτιμούν ότι η πορεία αποκατάστασή του θα είναι μακρά.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί συνεργούς της 38χρονης μέσω του στίγματος του κινητού της τηλέφωνου. Σμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του θύματος, Αλέξη Κούγια, μετά την επίθεση την περίμενε ένα όχημα που την βοήθησε να αποδράσει. Σημειώνεται, πως τον Δεκέμβριο του 2019, παρά τις αντιδράσεις στενών συγγενών του 36χρονου, το ζευγάρι παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...