15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

K. Δαμιανάκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης: “Ψάχνουμε ένα νταβατζή για να εξορύξει για εμάς δίνοντας ψίχουλα και να κάνουμε και τους καλούς πελάτες των αμυντικών βιομηχανιών”

Ημερομηνία:

Η παρέμβαση του Κωστή Δαμιανάκη, μέλους της «Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων», στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Τελικά το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις εξορύξεις και στα νότια της Κρήτης, όπως είχε κάνει και για αντίστοιχα θαλάσσια οικόπεδα στα δυτικά του νησιού.

Τα παρευρισκόμενα μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των εξορύξεων, μάταια όπως αποδείχτηκε, τόνισαν πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας για εξορύξεις σε τόσο μεγάλα βάθη και πως δεν θα δοθούν ποτέ τα έσοδα που αναμένει η Περιφέρεια, καθώς οι εταιρείες καταφέρνουν πάντα να δείχνουν χαμηλότερα κέρδη από τα πραγματικά.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανάκης:

“Ψάχνουμε ένα νταβατζή για να εξορύξει για εμάς δίνοντας ψίχουλα – κι αυτό το ξέρουμε γιατί η παγκόσμια πρακτική αυτό λέει – και να κάνουμε και τους καλούς πελάτες των αμυντικών βιομηχανιών…Το παράδειγμα της εξέδρας Deep Horizon στο Μεξικό θα έπρεπε να μας είχε θορυβήσει. Όπως θα έπρεπε να μας έχει θορυβήσει επίσης που οι μελετητές δεν επέλεξαν έναν κώδικα καλών πρακτικών πιο σύγχρονο αλλά επέλεξαν τον κώδικα πρακτικών του 2007, μίας οργάνωσης των πετρελαιοπαραγωγικών εταιρειών. Γιατί δεν επέλεξαν κάτι πιο επικαιροποιημένο; Γιατί αυτό εξυπηρετεί τον σχεδιασμό”

Αντίθετα, όπως επισήμαναν, ένα ατύχημα, το οποίο θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, θα σημάνει την καταστροφή του τουριστικού τομέα και της πρωτογενούς παραγωγής στο νησί.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ