22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Κρήτη 1913-2013: Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία μετά την Ενωση

Ημερομηνία:

Το βιβλίο «ΚΡΗΤΗ 1913-2013: Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία μετά την Ένωση» θα παρουσιασθεί σήμερα Παρασκευή 28 Μαρτίου και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης αρχιτέκτων – ομότιμος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, θα είναι ένας εκ των ομιλητών. Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, είναι διακεκριμένος διεθνώς μελετητής στο πεδίο της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής και πόλης, ανώνυμης και λογίας,  έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία και πολυάριθμα άρθρα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει με θέμα, «η Κρητική ματιά» και μέσα από μια διαδρομή σε μεγάλες στιγμές της κρητικής τέχνης και σκέψης (Γκρέκο, Καζαντζάκης, Σεφέρης, Κ. Frampton κλπ) θα υφάνει ένα πλέγμα που θα αναδείξει την ανώνυμη κρητική αρχιτεκτονική και τέλος το περιεχόμενο του βιβλίου που παρουσιάζεται.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης, η Αμαλία Κωτσάκη, δρα αρχιτέκτων ΕΜΠ – επίκουρη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης και επιστημονική επιμελήτρια της έκδοσης και η Ειρήνη Αποστολάκη, αρχιτέκτων MSc.
Την εκδήλωση, θα συντονίσει ο Εμμανουήλ Κελαϊδής, Γενικός Γραμματέας του Π.Κ. Χανίων.
Θα ακολουθήσει προβολή του video «ΧΑΝΙΑ: Μεταμορφώσεις της πόλης μέσα από τον κινηματογραφικό φακό – Μικρή συμβολή στον αγώνα μνήμης ενάντια στη λήθη», το οποίο επιμελήθηκε η Έμμυ Παπαβασιλείου, Μέλος του Δ.Σ. του Π.Κ. Χανίων.
Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από την Ένωση της Κρήτης, την Κηδεία του Ελευθερίου Βενιζέλου, την Κατοχή, ερασιτεχνικές λήψεις από τα Χανιά της δεκαετίας του ’60, καθώς και αποσπάσματα από ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ των σκηνοθετών Λ. Κουρκουλάκου, Μ. Κακογιάννη, Γ. Αντωνάκη, Θ. Αγγελόπουλου, Ν. Λυγγούρη, Μ. Γιαλαμάκη, Β. Ηλιοπούλου, Π. Χούρσογλου, Σ. Ψυλλάκη, Θ. Παπαδουλάκη, Κ. Νταντινάκη και Θ. Κεμέζη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά 11 βαθμούς ανέβηκε η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο σε 90 λεπτά!

Από τους 19 στους... 30 "σκαρφάλωσε" ο υδράργυρος στο...

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Χανίων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις, που...

Κυβερνητική σύγχυση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προεξοφλεί κίνηση Μητσοτάκη για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σε επικίνδυνα παιχνίδια για τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων, όπως το μέτωπο...

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην...