Μια φρικιαστική υπόθεση που φέρεται να διαδραματίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου αναμένεται να “αναβιώσει” την ερχόμενη Τετάρτη στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει για να δικαστεί – σε δεύτερο βαθμό – ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε βιάσει τις ανήλικες ανιψιές του.

Ο 35χρονος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί την Τετάρτη από το αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να βίαζε την ανήλικη ανιψιά του για διάστημα περίπου τριών ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου), ο 35χρονος βίαζε την ανήλικη ανιψιά του από την ηλικία των 10 έως τα 13 της.

Οι φρικιαστικές πράξεις που φέρεται να έκανε ο 35χρονος στην ανιψούλα του έλαβαν χώρα στο σπίτι όπου ζούσε ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου!

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος έκανε ό,τι έκανε στο κορίτσι, ασκώντας της σωματική βία και απειλώντας την. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να απειλούσε τη μικρή ότι «θα σκοτώσει τα μέλη της οικογένειάς της και θα της κάνει μεγάλο κακό».

Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, ο 35χρονος δεν είχε μείνει μόνο εκεί… Πριν από περίπου 10 χρόνια, ο καταδικασθείς άνδρας φέρεται να είχε βιάσει και άλλη ανήλικη ανιψιά του, ηλικίας περίπου 10 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 35χρονος είχε εκμεταλλευτεί τότε την απουσία των γονέων της μικρής από το σπίτι και προέβη στην αποτρόπαια πράξη του.

Η σοκαριστική υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Δεκέμβριο του 2018, στη Νεάπολη Λασιθίου. Ο 35χρονος κάθισε στο εδώλιο για να δικαστεί για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιού με παθόντα που δε συμπλήρωσε τα 12 και με παθόντα που δε συμπλήρωσε τα 14 έτη της ηλικίας του, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο δε “χαρίστηκε” στον κατηγορούμενο, στον οποίο επέβαλε τελικά “καμπάνα” 35 ετών. Εξάλλου, στην έφεση του 35χρονου δε χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι, μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, οδηγήθηκε στη φυλακή.

neakriti.gr