15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: 51 πρόστιμα την 150 ευρώ σε κατοίκους και επισκέπτες για τη χρήση μάσκας – Πιο πολλά από την Αττική!

Ημερομηνία:

51 πρόστιμα βεβαιώθηκαν των 150 ημερών στην Κρήτη, χτες, Τετάρτη, για μη χρήση μάσκας και τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, 33 εξ αυτών βεβαιώθηκαν σε πεζούς στα Χανιά. Χαρακτηριστικό του υψηλού αριθμού προστίμων είναι ότι η Κρήτη έχει περισσότερα πρόστιμα από την Αττική αν και η Κεντρική Μακεδονία (64), η Θεσσαλονίκη (65) και η Στερεά Ελλάδα (69) είναι πιο ψηλά.

Αναλυτικότερα, (409) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:

o (69) στη Στερεά Ελλάδα,

o (65) στη Θεσσαλονίκη,

o (64) στην Κεντρική Μακεδονία,

o (51) στην Κρήτη,

o (50) στην Αττική,

o (23) στην Ήπειρο,

o (18) στη Θεσσαλία,

o (14) στη Δυτική Ελλάδα,

o (13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o (13) στην Πελοπόννησο,

o (10) στα Ιόνια Νησιά,

"google ad"

o (9) στη Δυτική Μακεδονία,

o (7) στο Βόρειο Αιγαίο και

o (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (9.442) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (9.433) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (9) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (86) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (11) στη Μύκονο και (1) σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη).

Χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (51.211) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(5) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (2) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες σε Θεσσαλονίκη και Νησιά.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (427) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (28) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (55) σχετικές παραβάσεις.

(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (114) σχετικές παραβάσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...