14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: 80% μείωση σε σχέση με το 2019, αλλά 20% αύξηση σε σχέση με το 2020

Ημερομηνία:

Η άκαμπτη στάση της Βρετανίας και η άρνησή της να επιτρέψει στους πολίτες της να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, καθώς επίσης και η μάλλον αρνητική στάση που κρατούν απέναντι στην Ελλάδα Ρώσοι και Σκανδιναβοί, έχουν σκορπίσει «μαύρα σύννεφα» πάνω από τον κλάδο του ελληνικού τουρισμού.

Ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος των Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, λέει στο newsit.gr ότι το νησί δεν τα πηγαίνει και τόσο άσχημα, τηρουμένων των αναλογιών.

Όπως εξηγεί ο ίδιος:

«Η Κρήτη σημειώνει 80% μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 αλλά 20% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη του 2020 κι αυτό είναι κάτι. Μέχρι τέλος Ιουνίου προβλέπουμε ότι τελικά θα έχουμε μείωση 65% με 70% σε σχέση με το 2019, αλλά 30% αύξηση σε σχέση με το 2020. Οι πελάτες μας είναι κατά βάση από Γερμανία, η οποία είναι η πιο δυνατή αγορά για την Κρήτη αλλά και από Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία και Γαλλία».

Ο κος Βλατάκης τονίζει πάντως πως το μείζον πρόβλημα για τους πράκτορες της Κρήτης είναι η όπως το θέτει ο ίδιος, «εμμονή» της επιτροπής διαχείρισης του κορονοϊού στη χώρα μας, να μη δέχεται το rapid test για όσους ταξιδιώτες δεν είναι εμβολιασμένοι. Όπως λέει ο ίδιος: «Αυτό είναι τροχοπέδη και μας δημιουργεί πρόβλημα στο να αυξήσουμε τους αριθμούς των επισκεπτών μας. Την ίδια στιγμή, όλες οι προαναφερθείσες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Ελβετία) δέχονται στην επιστροφή των ταξιδιωτών ως αξιόπιστο μέσο ασφάλειας τα rapid test».

newsit.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ