14.8 C
Chania
Tuesday, January 27, 2026

Κρήτη: Oι χρηματοδοτήσεις που εγκρίθηκαν από τα τοπικά προγράμματα Leader

Ημερομηνία:

Δημοσιεύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2023 το ΦΕΚ έγκρισης των τοπικών προγραμμάτων Leader για την προγραμματική περίοδο (ΣΣ ΚΑΠ) 2023 – 2027.

Τα ποσά που εγκρίθηκαν για τα τοπικά προγράμματα στην Κρήτη είναι:

Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την περιοχή Ηρακλείου: 5.990.000 €

Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την περιοχή της Μεσσαράς: 3.790.000.

Σύνολο για το Ηράκλειο: 9.780.000 €

Αναπτυξιακή Λασιθίου: 4.750.000 €

ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης: 4.540.000 €

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης: 4.600.000 €

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με το πρόγραμμα Leader υλοποιούμε στην πράξη -στοχευμένα και μεθοδικά- τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας, ενισχύουμε το αγροτουριστικό μας προϊόν και επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, δίνοντας ώθηση στις ειδικές μορφές τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Παράλληλα, στηρίζουμε την ξεχωριστή ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων την μεταποίηση με μικροβιοτεχνίες που τα καθιστούν μοναδικά σε όλο τον κόσμο και προωθούμε την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού κλάδου, ενισχύοντας το εισόδημα τόσο των αγροτών μας, όσο και των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Οι αλιείς διεκδικούν μεγαλύτερη αποζημίωση από τα 6,50 ευρώ για τον λαγοκέφαλο

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των...

«Δριμύ κατηγορώ» των Δικηγορικών Συλλόγων για τη διάταξη συνεπιμέλειας των τέκνων

Δριμύ κατηγορώ» εξαπέλυσαν τη Δευτέρα οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος, αναφερόμενοι στη διάταξη συνεπιμέλειας των τέκνων,...

Χανιά: Σε αναστολή η δίκη του Ν. Καλογερή για την «Αγία Σκέπη» – Η απόφαση για ενοποίηση των δικογραφιών

Στο επίκεντρο της δικαστικής επικαιρότητας των Χανίων βρέθηκε σήμερα...