21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Κρίσιμες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές

Ημερομηνία:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Πριν δυόμισυ μήνες, σας έστειλα κείμενο – πρόταση για προβληματισμό, εν όψει της χαώδους κατάστασης που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και των θανάσιμων κινδύνων που απειλούν τη χώρα και τον λαό, την οικονομία, την κοινωνία και την εθνική μας κυριαρχία. Οι εξελίξεις το καθιστούν ακόμα πιο επίκαιρο και γι’ αυτό σας το ξαναστέλνω. Γιατί;;;
Σαράντα χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την ιστορική Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη

  • Ο πρ. Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου μας έχει προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα γίνει στο Ζάππειο απόψε στις 7:30, όπου θα μιλήσει στα εγκαίνια της Έκθεσης με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Εγώ και πολλοί φίλοι θα είμαστε εκεί.
  • Ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ(;;;!!) Ευάγγελος Βενιζέλος που κρατά σφικτά τη σφραγίδα και τα κλειδιά της Χαριλάου Τρικούπη, με αποκλεισμούς και προγκρόμ για όσους επιμένουν στις αρχές του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οργανώνει άλλη εκδήλωση την Τετάρτη, για να γιορτάσει, τι;;;. Όχι βέβαια τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και τις καταστατικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, προφανώς, δεν θεωρεί ότι το αφορούν.

Ταυτόχρονα, το πολιτικό σύστημα, όπως εκφράζεται από τα κομματικά σχήματα και τις ποικιλόμορφες  ομάδες, δεν προσφέρει κανένα όραμα και καμιά ελπίδα στον ταλαίπωρο λαό που σφαδάζει κάτω από το βάρος των μέτρων λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας.

Ελπίζω, οι συνημμένες προτάσεις μου να αποτελέσουν τη βάση για γόνιμο διάλογο και, προ παντός, δράση για κάτι καινούργιο, έντιμο, ριζοσπαστικό και ελπιδοφόρο.

Ελπίζω ακόμα ότι, απόψε, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ομιλία του, θα δώσει ένα ξεκάθαρο δυναμικό πολιτικό στίγμα και μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση που θα μας εμπνεύσει για νέους αγώνες, που είναι η μόνη επιλογή για να βγει η χώρα από την οικονομική και πολιτική κρίση  και την κοινωνική αδικία και να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας ανακτώντας και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει και ο χρόνος τελειώνει.
Φιλικά
Νίκος Σκουλάς

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...