28.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Κρίσιμη πολιτική μάχη οι Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές

Ημερομηνία:

Oι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, που συμπίπτουν και με τις Ευρωεκλογές, αποτελούν κρίσιμη και συνολική πολιτική μάχη με τεράστια σημασία.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι επιδιώκουν : Να περιορίσουν, παραχαράξουν και ακυρώσουν την αναμενόμενη βαριά και μαζική πολιτική καταδίκη τους. Να διασώσουν τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους τους και τα κυκλώματα του τοπικού κεφαλαίου. Να διευρύνουν τις πολιτικές συμμαχίες συναίνεσης, συνδιαχείρισης και υποταγής. Να ενσωματώσουν βαθύτερα τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά! Να χτυπήσουν και περιθωριοποιήσουν την αντικαπιταλιστική, αντιδιαχειριστική, Επαναστατική Αριστερά.

Η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στην Κρήτη» δίνει τη μάχη των περιφερειακών εκλογών, με συνολικό αντικυβερνητικό, αντιΕΕ, αντιδιαχειριστικό και αντικαπιταλιστικό πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στο κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους του. Καλούμε σε πολιτική μετωπική συσπείρωση και συμπόρευση όλες τις δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικής Αριστεράς, τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Κινήματος, όλους τους αγωνιστές που διαφοροποιούνται από τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ). Όλους όσοι συμφωνούν με τους εξής πέντε (5) βασικούς πολιτικούς στόχους:

  • Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην κοινωνία και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
  • Για την υπεράσπιση των εργατικών αγώνων, για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με παύση πληρωμών, διαγραφή του τοκογλυφικού – ιμπεριαλιστικού χρέους, με κατάργηση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών  νόμων.
  • Κατάργηση του Καλλικράτη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.
  • Αγώνας ενάντια στο τοπικό κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών.
  • Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις  και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ.

Στις εκλογές του Μαΐου ο συνδυασμός «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ», θα συμμετέχει επιδιώκοντας την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση του. Για να παλέψει από καλύτερες θέσεις, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα συμφέροντα των εργαζομένων, της πόλης και του χωριού. Με την εκλογική μας παρέμβαση θέλουμε να συμβάλουμε στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα και αν εμφανιστεί), στη συνολική καταδίκη της ΕΕ, σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, αντι ΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς.

                        ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσημο “ναι” της Κομισιόν στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τις πολυεθνικές

Απολύτως θετική είναι η απάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής...

Νότος του Ρεθύμνου: Παρθένες παραλίες με θέα το Λιβυκό Πέλαγος, ανθρώπινη ζεστασιά και καλές τιμές | Φωτός

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης Ατμοσφαιρικές παραλίες, γραφικά ψαροχώρια, πανέμορφα φαράγγια και...