15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρεμλίνο: Δεν συμμετέχουμε σε ασκήσεις «πυρηνικής ρητορικής» – Διαψεύδει τη μεταφορά πυρηνικών στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην «πυρηνική ρητορική» που διαδίδεται από τη Δύση μετά από δημοσίευμα βρετανικού μέσου ενημέρωσης ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία.

Η εφημερίδα Times ανέφερε τη Δευτέρα ότι η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ είχε προειδοποιήσει τα μέλη της ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επρόκειτο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα πραγματοποιώντας πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η εφημερίδα με έδρα το Λονδίνο ανέφερε επίσης, ότι η Ρωσία μετέφερε ένα τρένο που πιστεύεται ότι συνδέεται με μια μονάδα του υπουργείου Άμυνας που ήταν υπεύθυνη για τα πυρηνικά όπλα.

Σε ερώτηση σχετική με το ρεπορτάζ των Times, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν θέλει να συμμετάσχει σε ασκήσεις «πυρηνικής ρητορικής», όπως είπε, από τη Δύση.

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι δυτικοί πολιτικοί και οι αρχηγοί κρατών επιδίδονται σε πολλές ασκήσεις πυρηνικής ρητορικής αυτή τη στιγμή», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν θέλουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό».

Ένα τρένο που ανήκει στο ρωσικό μυστικό πυρηνικό τμήμα εντοπίστηκε στην κεντρική Ρωσία να κινείται προς την Ουκρανία, ανέφερε το δημοσιίευμα των Times, το οποίο επικαλείται τον αμυντικό αναλυτή Konrad Muzyka με έδρα την Πολωνία. Αυτή η κίνηση «θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι προς τη Δύση ότι η Μόσχα κλιμακώνει» ή προετοιμάζεται για μια «στρατηγική άσκηση αποτροπής», είπε ο Muzyka.

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη προειδοποιήσει τους συμμάχους του για πιθανές πυρηνικές δοκιμές από τη Ρωσία, σύμφωνα με τους Times.

Στις 3 Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας  είπε ότι παρόλο που η Ρωσία είχε τη χρήση πυρηνικών όπλων στο δόγμα της, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «πολύ απίθανο» να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία, επειδή θα ήταν απαράδεκτο για τους συμμάχους της Μόσχας, Ινδία και Κίνα.

Ο Πούτιν στις 21 Σεπτεμβρίου διέταξε την πρώτη κινητοποίηση στρατιωτικών εφέδρων στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να βάλει περισσότερα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης και υποστήριξε ένα σχέδιο προσάρτησης περιοχών της Ουκρανίας, προειδοποιώντας τη Δύση ότι δεν μπλοφάρει όταν λέει ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για την υπεράσπιση της Ρωσίας.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο με βάση τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών: έχει 5.977 κεφαλές ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 5.428, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ