19.4 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Κρητική μαφία: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο ένας εκ των δύο αδελφών που κατηγορούνται για ιερές «δουλειές»

Ημερομηνία:

Δύο αδέρφια οδηγήθηκαν στον ανακριτή στην Κρήτη, κατηγορούμενα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με κατηγορίες όπως εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο ένας από τους κατηγορούμενους αρνείται κάθε ανάμειξη, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία όπως ροζ βίντεο ή ύποπτες συνομιλίες, και υποστηρίζει ότι βρίσκεται στη θέση αυτή λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον άλλο κατηγορούμενο. Ο συνήγορος υπεράσπισης επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εκβιασμού στη δικογραφία και ότι οι κατηγορίες θα καταρριφθούν στο δικαστήριο.

Πιο αναλυτικα:

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου τα δυο αδέρφια που κατηγορούνται για την εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη.

Οι δυο από τους συλληφθέντες στην εγκλήματική οργάνωση στην Κρήτη βαρύνονται με την κατηγορία της εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπορία επιρροής – μεσάζοντες τελεσθείσα κατά συναυτουρία και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr, το ένα από τα δύο αδέρφια, o πρώτος κατηγορούμενος αρνείται κάθε ανάμειξη ενώ τονίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει ούτε ροζ βίντεο, ούτε ύποπτες συνομιλίες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αρνούμαι και δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτή την υπόθεση για την οποία απολογούμαι σήμερα όπως δεν είχα καμία ανάμειξη και στην πρώτη υπόθεση για την οποία έχω αφεθεί ήδη ελεύθερος» ενώ όπως φέρεται να είπε «δεν είχα λόγο να εκβιάσω κανέναν και ούτε θα εκβίαζα γιατί είναι αντίθετο από τις αρχές μου.

Δεν υπάρχουν ροζ βίντεο, ούτε ύποπτες συνομιλίες σαν αντάλλαγμα για να κερδίσω κάτι. Τα στρέμματα για τα οποία γίνεται λόγος δεν με αφορούν καθώς δεν μου ανήκουν. Βρίσκομαι στη θέση αυτή λόγω της συγγενικής μου σχέσης με τον δεύτερο κατηγορούμενο».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Νίκο Αρβανιτάκη «ο πελάτης μου εξαρχής αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του και αποστασιοποιείται από τις κατηγορίες που επιβαρύνουν τον συγκατηγορούμενο του, ασχέτως το ποια σχέση έχουν μεταξύ τους. Εξαρχής διαρρηγνύει τα ιμάτια του για την αθωότητα του και αυτό το αποδεικνύει με έγραφα στοιχεία.

Για την κατηγορία του εκβιασμού και τα 175 στρέμματα, ο κ. Αρβανιτάκης είπε: «Για να μην μπω σε λεπτομέρειες στο θέμα μιας αστικής δίκης, αυτό θα κριθεί στα αστικά δικαστήρια. Ο πελάτης μου δεν έχει καμία ανάμειξη κατά το μέρος που τον αφορά σε τέτοιες υποθέσεις που φέρονται κατά το μέρος του εκβιασμού.

Αυτά όλα πιστεύω ότι θα καταρριφθούν στο μελλοντικό ακροατήριο του κακουργιοδικείου που θα παραπεμφθούμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια αστική δίκη, η οποία θα εξαρτήσει και το αποτέλεσμα της ποινικής δίκης.

Η άποψη μου και όλων των συναδέλφων που κάνουμε συν υπεράσπιση νομίζουμε ότι έχει άμεση εξάρτηση το ένα θέμα με το άλλο. Περί εκβίασης ουδόλως γίνεται συζήτηση διότι από το υλικό της δικογραφίας, δεν υπάρχει κανένα ίχνος εκβιασμού, έτσι όπως φέρεται σήμερα στο κατηγορητήριο.

Eνώ, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν καταγγελίες μέσα στην δικογραφία για εκβιασμό ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία. Αυτό είναι και το στοιχείο της βίας που λέει η διάταξη περί εκβίασης και της απειλής. Ούτε βία υπήρξε ούτε απειλή».

creta24.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ