20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρητικιά food blogger: Οι απειλές προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Η γνωστή food blogger που σόκαρε το πανελλήνιο με τη δημοσιοποίηση εικόνων από τον ξυλοδαρμό της μιλά στην Realnews και αποκαλύπτει πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του ανθρώπου που της επιτέθηκε.

«Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δέχομαι απειλές για τη ζωή μου. Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα εκφοβισμού. Με απειλούν ότι θα μου κλείσουν και το άλλο μάτι και πως γνωρίζουν πού μένω και πού ψωνίζω».

Με δυσκολία βγαίνουν οι λέξεις από το στόμα της Στεφανίας Τζαφέρη, η οποία πριν από λίγες ημέρες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και δημοσιοποίησε σοκαριστικές φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό της.

«Οι απειλές προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Δεν μπορώ να πω υπεύθυνα γιατί με απειλούν αυτοί, αλλά υποθέτω ότι ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί στο παρελθόν είχα γράψει στο Twitter πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν είναι αθώα. Τώρα βρήκαν την ευκαιρία και με απειλούν ως αντίποινα γι’ αυτά που είχα γράψει», δηλώνει στην «R» η Στ. Τζαφέρη και ξεκαθαρίζει ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με τις πεποιθήσεις του συντρόφου της, δεν είναι αλήθεια. «Δεν ξέρω πώς κυκλοφόρησε ότι είναι “αντίφα”, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει».

Η Στ. Τζαφέρη, η οποία επέστρεψε πριν από ενάμιση χρόνο από τη Βρετανία για να ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη, τη μαγειρική, όχι μόνο βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό της, αλλά και να απαντήσει στα κακεντρεχή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που την κατηγόρησαν ότι οι σοκαριστικές φωτογραφίες που ανήρτησε ήταν προϊόν photoshop.

«Μου έστειλαν μηνύματα αποκαλώντας με ψεύτρα και ότι προσποιούμαι πως συνέβη κάτι. Δεν πείστηκαν από τις εικόνες που είδαν; Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο;», αναρωτιέται η food blogger, η οποία ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το χτυπημένο της πρόσωπο, λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γνωστή food blogger, η οποία ζει στην Κρήτη, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία στην οποία διακρίνονται τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό της, με το δεξί της μάτι να έχει μελανιάσει και να έχει πρηστεί. «Έτσι, για να υπάρχει», έγραψε στην ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αρχικά πώς προκλήθηκε ο τραυματισμός της.

Ισχυρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών στέλνει, μέσω της «R», η Στ. Τζαφέρη, επισημαίνοντας ότι ο βασικός σκοπός της δημοσιοποίησης της περιπέτειάς της είναι να μη βρεθεί άλλη γυναίκα στη θέση της.

«Θεωρώ ότι, μέσα από τον δικό μου Γολγοθά, έχω συμβάλει θετικά στον αγώνα κατά της κακοποίησης των γυναικών. Εγώ αυτό που θέλω είναι, αν κάποια γυναίκα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με εμένα, να σκεφτεί ότι δεν είναι μόνη και να βρει το θάρρος να απευθυνθεί στις Αρχές», σημειώνει η διάσημη food blogger και συμπληρώνει: «Μοναδικό μου μέλημα είναι να προστατεύσω την επόμενη γυναίκα. Τα θύματα πρέπει να μιλούν. Δεν πρέπει να υπάρχουν κλειστά στόματα».

Κύμα συμπαράστασης στη food blogger

Η Στ. Τζαφέρη δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης μετά τη δημοσιοποίηση του ξυλοδαρμού της, γεγονός που, όπως υποστηρίζει η ίδια, τη γεμίζει με δύναμη. «Ακόμα δεν είμαι σε καλή κατάσταση. Δεν έχω συνέλθει από το σοκ και το μάτι μου είναι ακόμα κλειστό. Είμαι ξαπλωμένη και με δυσκολία μπορώ να σηκωθώ. Αυτό που μου δίνει δύναμη είναι ο τεράστιος όγκος μηνυμάτων υποστήριξης που έχω δεχθεί αυτές τις ημέρες. Βέβαια, σε αυτά τα μηνύματα δεν έλειψαν και κάποιες υπερβολικές αντιδράσεις, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που με ρωτούσαν αν θέλω να εκδικηθούν τον άνθρωπο που μου συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο», λέει η food blogger και αποκαλύπτει τις μελλοντικές νομικές κινήσεις της.

«Το προσεχές διάστημα, όταν μου το επιτρέψει η υγεία μου, θα πάω να καταθέσω μήνυση. Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη, θεωρώ ότι υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα και θέλω να ακολουθήσω κάθε νόμιμο-νομικό μου δικαίωμα», καταλήγει η Στ. Τζαφέρη.

"google ad"

enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...