19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Κρητικοί καλλιτέχνες τιμούν τον Νίκο Ξυλούρη

Ημερομηνία:

Μιχάλης Κουνάλης, Γιώργος Μανωλιούδης, Γιώργος Γλυκοκόκαλος, Γιώργης Ξυλούρης και πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες, με τα συγκροτήματά τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη!

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του κέντρου «Νίδα» μεθαύριο Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 2 το μεσημέρι! Την εκδήλωση οργανώνει, κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης» (www.aetogiannis.gr) με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο και σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία.

Τρεις μέρες μετά τη φιλανθρωπική εκδήλωση, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, συμπληρώνονται 37 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη. Για το λόγο αυτό ο Όμιλος αποφάσισε να κάνει – όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες – ειδικό αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και τη μουσική του σπουδαίου Κρητικού ερμηνευτή.

Το κάθε μουσικό συγκρότημα που θα εμφανιστεί θα παρουσιάσει και μια σειρά από τραγούδια του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη. Παράλληλα θα προβληθεί σπάνιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό για το μεγάλο Κρητικό.

Όλοι οι μικροί μαθητές από 4 έως 12 ετών θα απαγγείλουν αγαπημένες μαντινάδες από τη δισκογραφία του.

Την εκδήλωση θα παρουσιάζει η γνωστή στιχουργός και ραδιοφωνική παραγωγός Κατερίνα Αεράκη. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν αφιλοκερδώς πολλοί γνωστοί και σημαντικοί καλλιτέχνες της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, ενώ θα παρουσιαστούν παλαιοί αλλά και ευρύτερα διαδεδομένοι χοροί της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Ομίλου.

Για άλλη μια φορά τα μέλη από τα κεντρικά και τα παραρτήματα, καθώς και όλοι οι φίλοι του Ομίλου και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα ενωθούν, σε ένα χώρο στον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να χορέψουν, να ανταλλάξουν γνώσεις και να εξασκηθούν στο μεγάλο γλέντι στο οποίο θα εμφανιστούν τόσοι πολλοί σπουδαίοι μουσικοί!

Η εκδήλωση γίνεται για να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα και από το σπίτι), σχολικά είδη και παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (σαπούνια, χαρτικά, καθαριστικά κ.λπ.), τα οποία θα τα υποδέχονται εθελοντές στην είσοδο του κέντρου.

Όλα τα είδη θα δοθούν στη «Διακονία Αγάπης» της Αρχιεπισκοπής και στις κοινωνικές δομές Δήμων και Περιφέρειας (Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο, Παντοπωλείο). Η επιλογή των κοινωνικών φορέων που ενισχύει ο Όμιλος προέκυψε, σύμφωνα με τα μέλη του, μετά από κοπιαστική έρευνα και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η παρουσία κοινωνικών λειτουργών, αλλά και η αξιοπιστία διανομής, ώστε να είναι όλοι σίγουροι ότι η βοήθεια που θα παρασχεθεί θα καταλήξει σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη!

Για τους άστεγους

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται για τη συντήρηση του «Ξενώνα Αγάπης» στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Το όραμα του Ομίλου για τον Ξενώνα είναι να λειτουργεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ως Ξενώνας Φιλοξενίας για άπορους φοιτητές που διαμένουν εκτός Ηρακλείου, οι οποίοι επιτυγχάνουν μεν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Ηρακλείου, αλλά αδυνατούν να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους. Μέχρι την υλοποίηση του στόχου αυτού ο Όμιλος αξιοποιεί τον Ξενώνα ως Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές της Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ακόμα ότι στην εκδήλωση θα υπάρχει πλούσιο μενού, με απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.

Οι θέσεις θα είναι αριθμημένες, ενώ προσκλήσεις διατίθενται με μειωμένη τιμή προπώλησης από τα κεντρικά του Ομίλου «Αετογιάννης» (Έβανς 90, Καινούργια Πόρτα, Ηράκλειο, τηλ. 2810/333.333, 6955/103.310) και από τις αίθουσες δεξιώσεων «Νίδα» στα Ληνοπεράματα (τηλέφωνα 2810/824.222, 2810/822.097, 6973/475.225 και 6948/078.899.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ