15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρητικός φοιτητής έπιασε τον Σταυρό στην Κωνσταντινούπολη!

Ημερομηνία:

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Φανάρι, ενώ έντονο ήταν το κρητικό στοιχείο στον εορτασμό.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο, από την εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην προκυμαία του Φαναρίου, όπου μαζί με τους Αρχιερείς, τους επισήμους και τον πιστό λαό μετέβησαν εν πομπή από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Περισσότεροι από 15 νέοι, από την Πόλη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, βούτηξαν στον Κεράτιο και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο φοιτητής Αθανάσιος Αποστολάκης, από το Ηράκλειο Κρήτης, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε όλους τους υπόλοιπους κολυμβητές, στους οποίους προσέφερε μαζί με τις πατρικές του ευχές και μικρά αναμνηστικά.

4456778

Νωρίτερα, στον Πατριαρχικό Ναό, συμπροσευχομένου του Πατριάρχου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, αφού χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, και  Προύσης κ. Ιωακείμ.

Εκκλησιάστηκαν η Ευγεν. Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, ο Εξοχ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής, ο Εντιμ. Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., ο Εντιμ. Δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες.

44433566

4222777

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ