20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Κριτσωτάκης: Ευκαιρία μόνο για μεγαλοεπιχειρηματίες τα προγράμματα «πρακτικής άσκησης»

Ημερομηνία:

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το επιδοτούμενο πρόγραμμα νέων ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις

Με αφορμή την παρουσίαση του επιδοτούμενου προγράμματος «πρακτικής άσκησης» και απασχόλησης νέων ανέργων στον κλάδο του Τουρισμό από τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, ο βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπ. Τουρισμού Μιχάλης Κριτσωτάκης, δήλωσε:

«Στην ουσία τα προγράμματα αυτά, λειτουργούν ως ευκαιρίες εξασφάλισης «φθηνής» εργασίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και φυσικά δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας. Με το πρόσχημα της θεωρητικής κατάρτισης και της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, χιλιάδες νέοι άνεργοι οδηγούνται να εργαστούν για ένα πεντάμηνο σε συνθήκες γαλέρας, με αμοιβές μόλις 4 ευρώ την ώρα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και χωρίς καμία προοπτική και ελπίδα για το μέλλον.

Σε μία παραγωγική δραστηριότητα όπως ο τουρισμός, που παραδοσιακά στην χώρα μας παρουσιάζει έντονη εποχικότητα, αντί να προωθούνται πολιτικές και μέτρα που θα τονώσουν την τουριστική ανάπτυξη και θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην εξασφάλιση σταθερής απασχόλησης με ικανές αποδοχές για αυτόνομη διαβίωση, προωθούνται προγράμματα που καθιστούν τους νέους ανέργους, σύγχρονους σκλάβους.
Οι μόνοι τελικά που ωφελούνται πραγματικά από τις συγκεκριμένες δράσεις δεν είναι οι άνεργοι, αλλά οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και μάλιστα, για πολλοστή φορά, με έμμεσες επιδοτήσεις από κοινοτικούς πόρους».

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...