23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κροατία: Στην Καθολική Εκκλησία 160 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ

Ημερομηνία:

Η Καθολική Εκκλησία της Κροατίας είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης χρημάτων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ. Από 150 έργα αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων κούνα (466 εκατομμύρια ευρώ) που έχουν συναφθεί με σύμβαση μέσω μέτρων προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, 50 έργα αξίας έως και 1,2 δισεκατομμυρίων κούνα (160 εκατομμύρια ευρώ) έχουν συναφθεί μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, ανέφερε ο συνεργάτης της EURACTIV, Jutarnji list.

Το ένα τρίτο όλων των έργων για την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς σχετίζεται με ιερά κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στο Ζάγκρεμπ και την Μπανίγια, μια περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα. Ο Καθεδρικός Ναός του Ζάγκρεμπ είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος με περισσότερα από 190 εκατομμύρια κούνα (25,3 εκατομμύρια ευρώ). Το Euractiv.com έχει επισημάνει την πιθανότητα η Κροατία να πρέπει να επιστρέψει τους περισσότερους πόρους στο Ταμείο λόγω μιας πολύ μεγάλης περιόδου διαπραγματεύσεων για την ανασυγκρότηση.

Η Jutarnji list ανέφερε ότι οι λόγοι για τη γρήγορη και σημαντική διάθεση χρημάτων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το γεγονός ότι υπάρχει ήδη τεκμηρίωση για πολλές εκκλησίες και ιερά κτίρια, επομένως δεν χάθηκε χρόνος για αυτό. Η εκκλησία δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί δημόσιες συμβάσεις για την εκτέλεση όλων των εργασιών σύμφωνα με το Διάταγμα για τις μη υποχρεωτικές δημόσιες συμβάσεις, το οποίο αναγνωρίζεται και στην ανάληψη ευρωπαϊκών κονδυλίων. Τρίτον, οι αρμόδιοι στην εκκλησία προσέλαβαν επαγγελματίες για να προετοιμάσουν όλα τα έγγραφα.

euractiv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...