23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Κρουαζιερόπλοια: Προτιμούν τα κρητικά προϊόντα αλλά… από την Αθήνα!

Ημερομηνία:

Από την κεντρική αγορά του Ρέντη στην Αθήνα, και πάντως από αγορές εκτός Κρήτης, προμηθεύονται αρκετοί επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει την τροφοδοσία των κρουαζιεροπλοίων που φτάνουν στο λιμάνι του Ηράκλειου, τις πρώτες ύλες, τα τρόφιμα, τα νερά και τα ποτά που χρησιμοποιούν οι τουρίστες και οι φιλοξενούμενοι στα πολυτελή εστιατόρια.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι το έλλειμμα συντονισμού στο νησί μας κοστίζει ακριβά στην κρητική οικονομία.

Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση, αν όχι δυσαρέσκεια, το γεγονός ότι για παράδειγμα χθες η τομάτα στην αγορά του Ηρακλείου είχε 70 ή και 80 λεπτά ενώ στην Αθήνα σχεδόν το ίδιο προϊόν είχε τιμή έως 35 λεπτά, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο επιχειρηματίας Μάρκος Βασιλάκης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι συχνά οι πελάτες τους ζητούν ποσότητες αγροτικών προϊόντων ή συγκεκριμένα είδη που δεν είναι δυνατόν να βρεθούν εδώ γι’ αυτό και προσφεύγουν στη λύση της Αθήνας αλλά σε κάθε περίπτωση οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες εκτός Κρήτης, με αποτέλεσμα να προτιμούν αυτή τη λύση.

“Συνήθως δε βρίσκουμε τις ποσότητες που μας ζητάνε. Επίσης, μας ζητούν προσφορές και λόγω των αυξομειώσεων στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, συχνά απορροφώνται οι όποιες αυξήσεις από εμάς τους ίδιους ή από τους εμπόρους οι οποίοι χάνουν χρήματα”, πρόσθεσε.

Ρόλο συντονιστή επιχειρεί να παίξει, τα τελευταία χρόνια, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο, όπως φαίνεται, παρά τις προσπάθειες, το έλλειμμα συντονισμού παραμένει…

Η τιμή παίζει καθοριστικό ρόλο, όπως είναι φυσικό, όπως και η ποσότητα.

Γενική διαπίστωση είναι, πάντως, ότι οι τουρίστες προτιμούν τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα, μόνο που η προμήθειά τους γίνεται συνήθως εκτός Κρήτης και μόνον προϊόντα, όπως κρέας ειδικής κοπής, σολωμός, συγκεκριμένα είδη ψαριών και θαλασσινών ή ανθρακούχο νερό ή τρόφιμα ξένης προέλευσης.

ekriti.gr 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...