16.8 C
Chania
Saturday, January 24, 2026

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε άστεγους σεισμοπαθείς

Ημερομηνία:

Συναγερμός σήμανε από κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που εντοπίστηκαν σε σεισμοπαθείς της Κρήτης που φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με το cretapost, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με αποτέλεσμα να χρειαστεί η απομόνωσή τους.

«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς της ίωσης αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών (9 στο σύνολο)», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες μεταφέρθηκαν στο κλειστό του Θραψανού όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για δύο ημέρες.

«Οι άνθρωποι έχουν όλα όσα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της ίωσης», τόνισε σχετικά ο κ. Δρακάκης.

70 άτομα στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου

70 άτομα φιλοξενούνται αυτήν την ώρα στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για εμβολιασμένους πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος του κλειστού έχει εκ νέου διαμορφωθεί καθώς – όπως έχει γράψει το cretapost – έχουν τοποθετηθεί μικροί οικίσκοι και κουρτίνες ώστε να υπάρχει μία ιδιωτικότητα στους ανθρώπους που διαμένουν προσωρινά στον χώρο.

cretapost.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλος ο Μίκης σ΄ένα μοναδικό λεύκωμα

Της Γεωργίας Οικονόμου Ένα μοναδικό λεύκωμα για τον εμβληματικό Μίκη...

675 εκπαιδευτικοί στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού

“Υπερασπιζόμαστε τον Νίκο Ρωμανό και το δικαίωμά του να...

Δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Παλαιόχωρα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η απόφαση για...