17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κρούσματα κορωνοϊού και σε Γαύδο και Σούγια – Καταγγέλουν την έλλειψη ελέγχων από τις αρχές

Ημερομηνία:

Τα Χανιά είναι από τις πιο επιβαρρυμένες περιοχές πανελλαδικά σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι σταθερα τις τελευταίες ημέρες πάνω από 100.

Σε αυτή την εξέλιξη σίγουρα εχει συντελέσει η μεγάλη προσέλευση τουριστών, η κατάρρευση της τήρησης των μέτρων λόγω και της σύγχυσης που προκάλεσαν οι κυβερνητικές παλινωδίες, αλλά και το αντιεμβολιαστικό κίνημα που στα Χανιά είναι ισχυρό και απολαμβάνει στήριξης και από πολύ δημοφιλείς πολιτικες προσωπικότητες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα κρούσματα πλέον δεν περιορίζονται στην πόλη των Χανίων αλλά κρούσματα καταγράφονται και σε σχετικά απομονωμένες περιοχές που δεν έχουν τις δομές ούτε για την σωστή καταγραφή, ούτε για την πιθανή αντιμετώπιση κάποιου σοβαρού περιστατικού.

Τέτοιες περιοχές, που το καλοκαίρι γεμίζουν κόσμο είναι και η Γαύδος με τη Σούγια.

Χαρακτηριστική και η ανάρτηση σε σελιδα της Γαύδου όπου αναφέρεται ότι:

2020: χωρις κρουσματα “κλεινουν” το νησι και δεν αφηνουν τους καταστηματαρχες να δουλεψουν για το ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ τους.

2021: Με ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ κρουσματα το νησι,οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ αρχες να γνωριζουν ποιοι ειναι υπευθυνοι και να μη φροντιζουν για την δημοσια υγεια των κατοικων και των παραθεριστων!

Απλα ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Υποσημειωση: Δεν ξερω αν το θυμαστε αλλα στο νησι υπαρχουν και μικρα παιδια!! Και ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ σε ολους εσας που συνεχιζετε και εχετε στα “ωπα ωπα” τετοιους ανθρωπους!

*και ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση παρέμβαση έκανε η πρώην Δήμαρχος του νησιού κ. Γκέλη Καλλίνικου η οποία αναφέρει:

Μόλις μου είπαν ότι στο πεζοδρόμιο του ιατρείο υπάρχουν χάμω τεστ θετικά, πεταμενες μάσκες και δυστυχώς καμία ενημέρωση από τις αρχές, κανένα σχέδιο δράσης. Μόνο να κόβουμε το νερό ξέρουμε από τον κόσμο ή να κλέβουμε τον κόσμο για την παροχή του. Κανένας δεν λέει να κλείσει το νησί. Όμως έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε αν έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιον, έχουμε υποχρέωση να σκεφτούμε πως θα εμποδίσουμε την εξάπλωση του. Λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει.

Με την Έφη Γεωργακά να προσθέτει:

Υπάρχουν πεταμένα rapid test και μάσκες πεταμένες. Και κανένας έλεγχος από τις αρχές. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο οι αρχές γιατί όπως ξέρουμε γενικώς το σύστημα με τα πρωτόκολλα πάντα λειτουργεί πολύ αργά. Το θέμα είναι κι εμείς οι πολίτες να προσέχουμε όσο γίνεται. Δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας και με όλα αυτά που γίνονται με τον covid που όλοι μας έχουμε δει, να υπάρχουν τόσο ανεύθυνοι πολίτες! Να έχουν συμπτώματα και να τριγυρνάνε αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπό τους. Αδιαφορώντας για το ότι εδώ δεν είναι ένα νησί που έρχεσαι μόνο να ξεσαλώσεις, αλλά ένα νησί με ανθρώπους που ζουν και μεγαλώνουν παιδιά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ξέρουν ότι επισκέπτονται ένα νησί χωρίς νοσοκομείο. Κι όμως το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Θα μπορούσαν να είναι πιο υπεύθυνοι πριν μπουν στο καραβάκι της Γαύδου. Ντροπή! Ντροπή σε αυτούς που αποφασίζουν να έρθουν εδώ ενώ ήδη έχουν συμπτώματα και πυρετό από πριν. Κι όχι βέβαια για αυτούς που μπορεί να τους παρουσιαστεί εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, κρούσματα και μάλιστα πολλά υπάρχουν και στη Σούγια.

"google ad"

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν ακυρωθεί προγραμματισμένες εκδηλώσεις λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού ενώ κρούσματα καταγράφονται τόσο σε προσωπικό όσο και σε παραθεριστές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...