15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κυβέρνηση της συνύπαρξης με θρησκευτική και πολιτική ορκομωσία

Ημερομηνία:

Δύο διαφορετικές Ελλάδες συνυπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και μπορούν να συνυπάρξουν.

Σε μία πρωτόγνωρη εικόνα οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους οι οποίοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό από όλες τις πλευρές.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις. Πρώτα ο θρησκευτικός και στη συνέχεια ο πολιτικός όρκος.

Ειδικότερα με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι: Π.Καμμένος, Π.Κουρουμπλής, Πανούσης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Ελενα Κουντουρά, Π.Σγουρίδης, Π.Νικολούδης, Δ.Μάρδας.

Οι μεν παρακολουθούσαν τους δε, σεβόμενοι τη διαδικασία. Και αυτή η εικόνα είναι σίγουρα πρωτόγνωρη, είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι στη νέα Ελλάδα είναι αναγκαίοι όλοι και όλοι έχουν δικαιώμα στα πιστεύω τους.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, εντύπωση είχε προκαλέσει η τοποθέτηση του κ. Π. Κουρουρμπλή στη θέση του Υπουργού Υγείας, μια κίνηση που και αυτή είναι υψηλού συμβολισμού. Ο τομέας της Υγείας, είναι από αυτούς που έχουν δεχθεί ισχυρότατα πλήγματα κατά την περίοδο του μνημονίου.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πλήττονται επιπλέον από ένα δημόσιο σύστημα υγείας που βρίσκεται σε κατάρρευση. Και η τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή περνά ισχυρό μήνυμα ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα.

Νωρίτερα, και λίγο πριν την ορκωμοσία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι την οικονομία την χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί και εκείνος θα προσπαθήσει να εισάγει τον συντονισμό και τη συνεργασία. Σε ό,τι αφορά τις πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «όλοι καταλαβαίνουν πως χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικής και μένει να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη που τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε, θα πάνε όλα καλά», ενώ «θα πάμε καλά» ανέφερε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δήλωσεις του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρή Δρίτσα, και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών,Νάντια Βαλαβάνη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι «τα αυτιά των εταίρων είναι ανοιχτά για όσους έχουν κάτι να πουν».

Η Νάντια Βαλαβάνη, αρκέστηκε να δηλώσει: «Θα τα καταφέρουμε».

Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, να σταματήσουμε τις μειώσεις των συντάξεων και αν στηρίξουμε χρηματοοικονομικά το ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. «Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι και αποφασισμένοι, έχουμε πολύ μεγάλο θάρρος που το έχουμε πάρει από την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα προχωρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος» είπε και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είπε πως για το υπουργείο Άμυνας δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά ημέρα πένθους για τα δύο παιδιά που χάθηκαν. «Έχω ζητήσει να τηρηθεί το τριήμερο πένθος και να μην γίνει η παράδοση και παραλαβή», ανακοίνωσε. «Χρειάζονται προσεκτικά αλλά και αποφασιστικά βήματα για να γυρίσουμε σελίδα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών,Νίκος Βούτσης, ο οποίος υπογράμμισε πως «η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ