9.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Κυβερνητική πλειοψηφία οι Γερμανοί Πράσινοι και στην Στουτγάρδη

Ημερομηνία:

Συγχαρητήρια επιστολή από τους Οικολόγους Πράσινους

Με 53% ο συνδυασμός των Γερμανών Πράσινων κατέκτησε χθες την διακυβέρνηση του Δήμου της Στουτγάρδης και ανέδειξε δήμαρχο της πόλης τον επικεφαλής Φριτς Κουν.

Η χθεσινή εκλογική νίκη έρχεται να αφαιρέσει την διακυβέρνηση του Δήμου από τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ μετά από τέσσερις δεκαετίες και να ενισχύσει καταλυτικά την δυναμική των Γερμανών Πράσινων – μετά την περσινή επικράτηση στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης – ενόψει των γενικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη χώρα το φθινόπωρο του 2013. Στόχος τους, η ανατροπή των πολιτικών τύπου Μέρκελ, η ενδυνάμωση της πανευρωπαϊκής λύσης μπροστά στην κρίση και η αλληλεγγύη στις χώρες του Νότου.

Σε συγχαρητήρια επιστολή τους προς τον Φριτς Κουν και τους Γερμανούς Πράσινους, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν την ιδιαίτερη σημασία και αυτής της ιστορικής νίκης και τους εύχονται κάθε επιτυχία στις κυβερνητικές ευθύνες που αναλαμβάνουν.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ