17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κυβερνητική Task Force για τη γρήγορη δημιουργία του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της Αριστεράς

Ημερομηνία:

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Η δημιουργία του Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας απασχολεί την κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές οφείλει εντός του Οκτωβρίου να προχωρήσει στην σύστασή του και να καθορίσει την μορφή και τον ρόλο του.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι για το Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων θα συγκροτηθεί μίαTask Force η οποία και θα εξειδικεύσει τον τρόπο και τον σκοπό της λειτουργίας του για τα επόμενα χρόνια. Η Τask Force θα απαρτίζεται από κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους των θεσμών αλλά και από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που θα δίνουν τα φώτα τους σε σχέση με τις δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Με βάση την φύση και τον χαρακτήρα του υπό ίδρυση Ταμείου δεν αποκλείεται η εμπλοκή σ’ αυτό και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά καθώς ο πρωθυπουργός του ανέθεσε και την αρμοδιότητα των επενδύσεων, κάτι που συνδέεται άμεσα με τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο Ταμείο θα ενσωματωθεί και το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ενδεχομένως σε βάθος χρόνου να αφομοιωθεί από τον νέο οργανισμό. Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ πιθανότατα να συνεχίσει την λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια καθώς όπως όλα δείχνουν θα κληθεί να ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις που ήδη έχει ξεκινήσει.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στο Ταμείο θα ενταχθεί και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κάτι που σημαίνει ότι εντάσσονται σ’ αυτό και οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση του Ταμείου κι αυτό διότι χωρίς να έχει προηγηθεί η ίδρυσή του δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση αναφέρουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...