15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κυριάκος: Έξι μήνες πολιτικός κρατούμενος της Siemens

Ημερομηνία:

Από τον Γιώργο Μουργή

Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν μέσα στη δικογραφία του σκανδάλου της Siemens ίσως βρίσκεται η αληθινή απάντηση για το τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ξεστόμισε το ήμουν ”έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος ”.

Ενώ εσείς μπορεί ακόμα να γελάτε, η παρανόηση βρίσκεται στο ότι πράγματι ήταν πολιτικός κρατούμενος επί έξι μήνες στα χέρια της Siemens.

Των τιμολογίων δηλαδή που είχε εκδώσει η εταιρεία και έμενε  ανείσπρακτο στο συνολικό ποσό των 137.000 ευρώ ελέω  Χριστοφοράκου.

Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο – ημερολόγιο Χριστοφοράκου εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ολόκληρη την οικογένεια.

Τα αποκαλυπτικά αρχεία – ημερολόγια βρίσκονται μέσα στη δικογραφία του σκανδάλου και αφορούν στη περίοδο 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του με εξέχοντα ρόλο της εξ απορρήτων βοηθού Αικατερίνη Τσακάλου όπου κατέγραφαν τα πάντα.

Στα ημερολόγια του τέως ισχυρού manager της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου, που τηρούσε επιμελώς αρχείο, βρίσκονται καταχωρημένα: όλες τις επαφές του, οι υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, οι προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, οι χορηγίες που του ζητούσαν και όλες οι εξυπηρετήσεις.

Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική υψηλού επιπέδου που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ’ εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο.

Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο, άνω των 137.000 ευρώ.

Γι’ αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια  στο όνομα του βουλευτή.

Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η Αικατερίνη Τσακάλου.

Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη…».

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγια του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν   και παράλληλα έσπευσε να εξοφλήσει.

"google ad"

Έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο η ίδια η εταιρεία ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων. Έξι μήνες μετά λήγει η πολιτική ομηρία του Κυριάκου.

Η λέξη Siemens είναι πλέον καταραμένη για ολόκληρο το πολιτικό τζάκι των Μητσοτάκηδων μιας και όλα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens εκτός όσων «εξαφανίστηκαν».

Δεσπόζουν κλήσεις, ραντεβού, αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο κι αν γέλασε το πανελλήνιο εχθές έθεσε τον εαυτό του στη κρίση της ιστορίας του τόπου.

Έξι μήνες μετά από εκείνη την επιστολή (την λες και άτυπο εξωδι-κούλη) πλήρωσε και απελευθερώθηκε από τα δεσμά της πολιτικής του κράτησης.

Πλήρωσε αλλά δεν υπέγραψε ποτέ δήλωση. Με καθαρό κούτελο εκπροσωπώντας όλο το πολιτικό του τζάκι εχθές έδωσε τη δική του μάχη. Τη μάχη του πολιτικού κρατούμενου, τη μάχη του πολιτικού εξόριστου.

Εσείς ακόμα γελάτε;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ