14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κυριακάτικη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης: Οι Αόρατοι – Χανιά, πόλη Αφιλόξενη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Κυριακάτικη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης αναφέρεται στα ζητήματα των ελεύθερων χώρων και των “αόρατων της πόλης”:

Ακόμα ένας χειμώνας ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ του Δήμου Χανίων στα θέματα στεγαστικής και κοινωνικής επισφάλειας. Στην αρχή του έτους, υπήρξε συνάντηση Συλλογικών φορέων με την Δημοτική Αρχή για το Θέμα της Αστεγίας. Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα το ζήτημα των αστέγων, των αποκλεισμένων ανθρώπων σε βασικά δικαιώματα, των αόρατων της πόλης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και συλλογικότητες της πόλης (Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών, Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, παράρτημα Χανίων).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε, με σκοπό να αναδειχθούν τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν ανεπίλυτα παρά την σοβαρότητά τους. Από τον Ιανουάριο περιμένουμε από το Δήμο, να ενημερώσει την κοινωνία των Χανίων για τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα προβεί στα ζητήματα Κοινωνικής Πρόνοιας και μέριμνας. Ο Δήμαρχος όμως της πόλης, έχει αλλού το ενδιαφέρον του: πώς θα καταφέρουν τα Χανιά να αποτελέσουν την πιο στολισμένη και πιο φωτισμένη πόλη σε ολόόκληρη τη χώρα!!!

Αυτήν την φιλοδοξία έχει! ΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΟΣΤΡΑ!!

Διαφημίζουν τις φιέστες και τα στολίδια, με το πανάκριβο εκ Παρισίων δέντρο τους, διευκρινίζουν όμως, πως δώσανε ιδιαίτερη έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση των στολιδιών, για να κάνουν οικονομία!!

Αλήθεια, πόση ευαισθησία!!

Αυτό που θέλουμε να πούμε στον κύριο Δήμαρχο, είναι πως φυσικά και η πόλη ΔΕΝ ανήκει σε όλους, όπως πολύ συχνά του αρέσει να δηλώνει.. Για έναν ακόμα χειμώνα, οι άστεγοι, οι αποκλεισμένοι και άποροι συνάνθρωποί μας είναι αβοήθητοι! Φαίνεται, πως τα “ανοιχτά πανιά”, αυτούς, δεν τους συμπεριλαμβάνουν.

Ο πολιτισμός όμως από δω ξεκινά.. Αλλιώς καμμία αξία δεν έχει η αίγλη τους.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ