13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσουν όλα τα ΜΜΕ της προπαγάνδας. Θα κατασχέσουμε τις περιουσίες των τραπεζιτών. Θα διαγράψουμε τα χρέη των πολιτών

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου της Πλεύσης Ελευθερίας υπό τον τίτλο «Πάρε την ευθύνη».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στην εναρκτήρια ομιλία της επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις βαθμίσες της δημόσιας ζωής και τόνισε πως: «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν αυτού που φαντάζομαστε ως τη δημοκρατία που υπηρετεί τους πολίτες».

Όσον αφορά τα μέσα ενημέρωσης η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι θα «κλείσουν όλα τα Μέσα προπαγάνδρας και διαπλοκή, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρχει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Αναφερόμενη στη δικαιοσύνη και την τάξη είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.

Την Κυριακή απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους τα ζητήματα του τύπου και του πολιτισμού, με το σύνολο των ομιλητών να στηρίζουν τις δράσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι ρίχνει το βάρος στα ηλεκτρονικά μέσα που εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση των πολιτών στους πολιτικούς φορείς.

Όπως τονίστηκε σε Γαλλία , Καταλονία και Βέλγιο υπάρχουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αλλά και να μεταφέρουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, εξέφρασε την πρόθεσή της για τη δημιουργία τηλεοπτικής διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία θα στηρίζεται από τους πολίτες και θα εξυπηρετεί τους πολίτες. Ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την αναβάθμιση του ιστότοπου της Πλεύσης με στόχο τη διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες.

Από τους ομιλητές υπογραμμίστηκε τόσο η ανάγκη για ανεξάρτητη δημοσιογραφία όσο και η ανάγκη να υποστηριχθούν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τάχθηκε υπέρ των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ενώνουν τους λαούς παρά τις οποίες διάφορες προκύπτουν από τις πολιτικές επιταγές. Τόνισε την υποστήριξη της σε πολιτιστικά δρώμενα κάνοντας ειδική αναφορά σε εκδηλώσεις όπως η documenta14 την οποία μοιράζονται οι επισκέπτες και οι καλλιτέχνες της.

Με την υπόσχεση «δίνουμε το λόγο στους πολίτες« η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για τον Ιανουάριο.

Από την πλευρά του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στην ομιλία του κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη. Για το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» τόνισε «πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ».

Κάνοντας ειδική αναφορά για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μελανσόν είπε «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η ΕΕ αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».

"google ad"

Ο Γάλλος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στον Εμανουέλ Μακρόν «να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αυτά που της ανήκουν» και ότι «ο λαός των Γάλλων εργαζομένων δεν θέλει να πλουτίσει από τη φτώχεια και την κατάρρευση του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...