16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Κωνσταντοπούλου: Σε αυτές τις εκλογές δεν κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ομάδα Μαξίμου – Προκαλώ τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ

Ημερομηνία:

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ανέφερε πως σε αυτές τις εκλογές «δεν κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ομάδα Μαξίμου».

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «σε αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ομάδα Μαξίμου και αυτό φαίνεται και στα ψηφοδέλτια τα οποία περιλαμβάνουν “δοτούς” υπουργούς της απελθούσας κυβέρνησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν υπάρχει και τον διέλυσε ο πρόεδρός του» σημείωσε κλιμακώνοντας την επίθεσή της κατά του κ. Τσίπρα, τονίζοντας πως «εγώ είμαι απολύτως πιστή στις θέσεις που είχαμε συμφωνήσει συλλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενη στα όσα δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ότι δηλαδή υπάρχουν κέρδη από τη συμφωνία, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως «δεν τον έχω ακούσει να μου λέει τι κερδίσαμε».

«Για να μου απαντήσει, θα τον καλούσα ακόμα και σε ντιμπέιτ. Οι άνθρωποι ζητούν εξηγήσεις, για το τί είναι αυτό που έγινε» είπε και συνέχισε:

Άκουσα έκπληκτη τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να λέει πως κερδίσαμε κάποια πράγματα. Και αναρωτιέμαι τι είναι αυτό. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για ελάφρυνση για το χρέος, παρά το γεγονός ότι έχουμε ισχυρότατα επιχειρήματα προς το αντίθετο, ειδικά τα συμπεράσματα της Επιτροπής για το Χρέος. Αντίθετα έχουμε λεόντεια προαπαιτούμενα τα οποία εάν εφαρμοστούν και μείνουν ευχαριστημένοι οι δανειστές τότε ίσως να το μελετήσουν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως είχε διαφωνήσει εξ αρχής με τις διαπραγματευτικές κινήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης. «Είχα τοποθετηθεί για το κείμενο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, το πλαίσιο δηλαδή, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε είχα καταψηφίσει την πρόταση που είχε τεθεί σε ψηφοφορία» είπε χαρακτηριστικά.

Απέρριψε εξάλλου ότι η κυβέρνηση έπεσε από την αρνητική ψήφο των βουλευτών τηςΑριστερής Πλατφόρμας και έστρεψε για ακόμη μία φορά τα πυρά της κατά του κ. Τσίπρα και του επιτελείου του. «Την κυβέρνηση την έριξε το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου​, όταν καρατόμησε τους υπουργούς και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Θανάση Πετράκο που καταψήφισαν τα πρώτα προαπαιτούμενα. Το Μαξίμου κατακρήμνισε όλες της της δεσμεύσεις της απερχόμενης κυβέρνησης φέρνοντας στα μέσα Αυγούστου το χειρότερο μνημόνιο που κατατέθηκε ποτέ» σημείωσε.

Υποστήριξε σε αυτό το πλαίσιο, πως οι πρωτοβουλίες της, όπως η Επιτροπή για το Χρέος, δεν έτυχαν της ανάλογης αξιοποίησης από τη διαπραγματευτική ομάδα. «Υπήρχαν στελέχη – με προεξέχοντα τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη– τα οποία δεν πίστεψαν ποτέ, αλλά αντίθετα τορπίλισαν τη διαδικασία απόκτησης επιχειρημάτων και εργαλείων που θα μας βοηθούσαν να διαγράψουν το χρέος» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

Είναι αδιανόητο να υπογράφηκε νέος δανεισμός χωρίς να γίνει χρήση όλων των επιχειρημάτων και εργαλείων που είχαμε για διαγραφή του χρέους ή αν όχι αναστολή πληρωμής μέχρι την εκκαθάριση της υπόθεσης.

Έκανε εξάλλου λόγο για «ξεκάθαρες επιθέσεις» στο πρόσωπο της, οι οποίες κατά την ίδια κορυφώθηκαν το διάστημα «μετά την επονείδιστη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».

«Η κορύφωση ήταν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όταν πια ευθέως ο Νίκος Παππάς και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στέλιος Παππάς επιχείρησαν μία προσωπική επίθεσή εναντίον μου και υιοθετώντας συκοφαντικές κατηγορίες και για το μέλος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου. Η δική μου προσέγγιση ήταν να εμπιστεύομαι τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι οι κατηγορίες δεν πήγαζαν από τον ίδιο και ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός μου είπε ότι έδινε εντολή να διαψεύδονται» τόνισε η κ. Κωνσταντοπουλου και πρόσθεσε:

Το γεγονός ότι πίσω από αυτές τις επιθέσεις πάντοτε εμφανίζονται συνδεδεμένοι οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια για εικασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας μπορεί να μου πει ότι θέλει, αλλά να μου το πει πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά όχι με διαρροές του τύπου “η Ζωή μου τρώει το συκώτι”».

"google ad"

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στη συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα καθώς και στο διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών.

Όπως είπε «η ΛΑΕ είναι μία υπό διαμόρφωση προσπάθεια, με στόχο την απαλλαγή του λαού από τα μνημόνια, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και η αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών».

«Είναι παραπλανητικό να παρουσιάζεται ως κυρίαρχο πρόταγμα της ΛΑΕ το ζήτημα τουνομίσματος» υποστήριξε και συνέχισε:

Κυρίαρχο είναι το αίτημα για ισότιμη συνύπαρξη των ευρωπαϊκών κρατών, για δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων στην ΕΕ και όχι σε εκβιασμούς των ισχυρότερων μελών. Κυρίαρχο αίτημα είναι και η αξιοβίωτη ζωή των ανθρώπων της ΕΕ. Η ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε μία φυλακή για τα κράτη και τους λαούς της.

«Το δίλημμα που κάποιοι μας θέτουν, είναι “ευρώ ή δημοκρατία”. Και σε αυτό απαντώ:Δημοκρατία» υπογράμμισε εν συνεχεία. Έκανε λόγο για εκβιασμούς από τους Ευρωπαίουςκαι άφησε αιχμές για τον τρόπο που ψηφίστηκε το μνημόνιο από την απελθούσα Βουλή, λέγοντας πως «οι Ευρωπαίοι υπαγόρευαν τα νομοθετήματα που θα πέρναγαν από τη Βουλή. Αυτό αποτελεί κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας», είπε.

Απαντώντας εκ νέου στις κατηγορίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, τον κάλεσε να πει εάν «έχει οτιδήποτε να μου προσάψει ότι εγώ με την ψήφο μου ή τις πρωτοβουλίες του ευνόησα τον οποιονδήποτε; Γιατί όπως είπα είμαι η μόνη πρόεδρος που δεν άφησα να θαφτεί καμία υπόθεση».

Παράλληλα επεσήμανε πως έχει συναντηθεί επανειλημμένως με τον κ. Καμμένο για τα εξοπλιστικά, και τον κάλεσε να απαντήσει «γιατί σκανδαλολογεί ελεεινώς με αυτό τον τρόπο, κάτι που ξεκίνησε από ιστοσελίδες που συνδέονται με τον παραιτηθέντα υπουργό Νίκο Παππά».

Αιχμές επιφύλασσε όμως και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Του ζήτησα να πάψει την αντιθεσμική συμπεριφορά εναντίον μου, μέσω κύκλων. Αν δεν ήταν πολιτικός, θα ήταν κωμικός. Δεν είχε το θεσμικό θάρρος να διαβιβάσει στους ομολόγους του την επιστολή που τους είχα ζητήσει. Αλλά κανόνιζε με τον κ. Γιούνκερ και τους δανειστές εκλογές», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...