25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ: Οι πολίτες βρίσκονται σε σοκ, με κλυδωνισμένο το φρόνημά τους – Ο Τσίπρας παρέδωσε τη χώρα στους εκβιαστές

Ημερομηνία:

Συνέντευξη Τύπου στο παίσιο της 81ης ΔΕΘ παραχώρησε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας πυρά κατά του πρώην πολιτικού σύντροφου της Αλέξη Τσίπρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας εξωνημένος πολιτικός ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές-εκβιαστές. Το στίγμα αυτό θα τον ακολουθεί για πάντα».

Από τα βέλη της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, δεν ξέφυγαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «αλγεινή» την πολιτική διαδρομή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, κατηγορώντας τον για το γεγονός ότι δεν υπογράφει δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα όπως ορίζει ότι μπορεί να γίνει η δικαστική απόφαση για τις πολεμικές αποζημιώσεις στα θύματα του Διστόμου. Αντιθέτως, είπε ότι έβαλε την υπογραφή του για να κατάσχονται περιουσίες ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Για τον νυν πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η πρόεδρος της πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι η πρώτη πράξη που έκανε ήταν να αποσύρει το πόρισμα της Επιτροπής που είχε συγκροτήσει η ίδια για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, ενώ κήρυξε και το τέλος των εργασιών της Επιτροπής για τη διαγραφή του χρέους.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι λειτούργησε σαν λαγός όταν δήλωσε προχθές ότι το χρέος δεν πρόκειται να ρυθμιστεί ως το 2018.

Για τα θέματα αυτά η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα ανακοινώσει αύριο την ειδική ομάδα η οποία θα αναλάβει να τρέξει όλες τις νομικές ενέργειες για τη διαγραφή του χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και τη λογοδοσία όσων δεν έκαναν το χρέος τους για τα θέματα αυτά. Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν για το θέμα της Siemens καθώς και της ΕΛΣΤΑΤ.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε σε ερώτηση του Thestival.gr και του δημοσιογράφου Γιάννη Σαπρανίδη για το αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη δυνατότητα να σκίσει τα μνημόνια και δεν το έκανε εσκεμμένα, καθώς μετά την ψήφιση του μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ οι αντιμνημονιακές φωνές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί. Απαντώντας, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως δεν έχουν μειωθεί οι δυνάμεις, αλλά οι πολίτες βρίσκονται σε σοκ με κλυδωνισμένο το φρόνημά τους.

“Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει να συμβιβαστεί πάση θυσία, ελπίζοντας για ένα “ναι” από τους πολίτες”, πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου και επεσήμανε ότι είχε στα χέρια του τα πορίσματα τα οποία γνώριζε, αλλά συμβιβάστηκε. “Υπήρχαν στα χέρια του τα στοιχεία και για το χρέος και για την παύση πληρωμών”, είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς δείχνουμε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές, η τοποθέτησή μας δεν είναι θεωρητική, πρόσθεσε ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

tvxs.gr, thestival.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ