17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κωνσταντοπούλου: Τη μάχη κατά της διαπλοκής δεν θα τη δώσουν αυτοί που ενέδωσαν σε αυτή – Γλέζος: Όχι στην υποταγή της χώρας

Ημερομηνία:

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλατεία Ομονοίας όπου πραγματοποιείται η κεντρικήπροεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών» τόνισε η κυρίαΚωνσταντοπούλου, βασική ομιλήτρια της συγκέντρωσης, προσθέτοντας ότι «κάποιοι ανακαλύπτουν εταίρους στους σφαγείς της κοινωνίας».

Kαι συνέχισε τις βολές κατά της Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι «συμμάχησαν με τις δυνάμεις του χθές για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» και «στο δίλημμα η εμείς ή αυτοί απάντησε αυτοί». Και πρόσθεσε ότι «μιλούσε για ακύρωση του ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα ενισχύεται».

Η πρόεδρος της Βουλής είπε «όχι» στη «ΝΔ της ακροδεξιάς ρητορικής, σε αυτούς που εκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ, σε εκείνους που έτρωγαν 40 χρόνια στην πλάτη του λαού, στο Ποτάμι της διαπλοκής» σημειώνοντας ότι «με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ο Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί».

«Τη μάχη κατά της διαπλοκής δεν θα τη δώσουν αυτοί που ενέδωσαν σε αυτή» είπε, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη, σημειώνοντας ότι βλέπει ματς δίπλα σε ολιγάρχες και κατά του Νίκου Παππά, λέγοντας ότι ποτέ δεν έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, με τους παρευρισκόμενους να απαντούν «όχι». Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «το χρέος δεν είναι του λαού, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Στην χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται και καταλύεται καθημερινά. Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε».

Τόνισε ότι «αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια, η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται με κανένα νόμισμα».

Και είπε ότι «στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι «οι πρώτες εκλογές για τις οποίες εκφράζουν την ικανοποίηση τους οι εκβιαστές» σημειώνοντας ότι γίνονται «όχι για να εκφραστεί η λαϊκή κυριαρχία για να παρακαμφθεί. Αυτές τις εκλογές τις θέλουν για να εφαρμοστούν ευκολότερα ταμνημόνια. Θέλουν να εξαφανίσουν τους βουλευτές που έμειναν πιστοί στις αξίες τους».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «εκπροσωπούμε όλους εκείνους που το μνημόνιο θέλει να περιθωριοποιήσει. Το όχι του λαού μας δεν ήταν ένα γαμώτο. Ήταν κραυγή δημοκρατίας. Μοναδικός μονόδρομος στη δημοκρατία είναι η συσπείρωση και η μάχη του λαού».

Λαφαζάνης: Παρέδωσαν το «Όχι» σε Μέρκελ -Σόιμπλε

Στον χαιρετισμό του, o επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε στονΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η «ηγετική ομάδα του γύρισε την πλάτη στα οράματά μας». Και τόνισε:

"google ad"

Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο όχι που είπαμε στη Βουλή στο τρίτο μνημόνιο. Γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο ΝΑΙ της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης.

Το ΟΧΙ αυτό του λαού και της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Με τα ΟΧΙ κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα και όχι με τα ναι της υποταγής.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «μπορεί μια ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διέψευσε τις ελπίδες του λαού μας και να γύρισε την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες μας, στις ριζοσπαστικές δεσμεύσεις μας και στα οράματά μας. Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να ακολούθησε κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 οΑντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού. Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνθηκολόγησε και να παραδόθηκε ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης να παρέδωσε το ΟΧΙ και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Εμείς, όμως, ο αριστερός προοδευτικός αγωνιζόμενος λαός, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε, δεν παραδεχόμαστε ούτε θα υπογράψουμε».

Τόνισε ότι «δεν είμαστε, όπως λένε οι αντίπαλοί μας το κόμμα της δραχμής. Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ ούτε αυτοσκοπός, αλλά μέσο και εργαλείο.  Εμείς φιλοδοξούμε να γίνουμε το ταξικό πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο για την εργατική τάξη και το λαό» προσθέτοντας ότι «άλλοι είναι που έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία, σε σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε άγριο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και κοινωνικό οδοστρωτήρα».

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε:

Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών είναι με τη ΛΑΕ για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης.

Και κατέληξε λέγοντας «μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις. Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες».

Γλέζος: Όχι στην υποταγή της χώρας

«Ο ελληνικός λαός είπε όχι στη σκλαβιά 400 χρόνων, στη κατοχή, στη χούντα. Τώρα καλείται να πει όχι στα μνημόνια, στην υποταγή της χώρας» τόνισε ο Μανώλης Γλέζος στον χαιρετισμό του.

«Νιώθω το πάθος που σας συνέχει στο προσκλητήριο της ιστορίας» τόνισε. «Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από εμάς εξαρτάται» πρόσθεσε.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας

Της Γεωργίας Θάνου * Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων...

Σύγχυση: Τελικά, θα κάνει γάμο στην Κρήτη ο Κασσελάκης;

Στη μάχη των ευρωεκλογών ο καθένας ρίχνει ότι καλύτερο...