18.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Κόντρες πριν την κόντρα του debate

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Σεραφείμ Τσόκα απευθυνοντας πρόσκληση για δημόσιο διάλογο στον κ. Σταύρο Αρναουτάκη ενόψει του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η ανακοίνωση:
«Για τον συνδυασμό μας, «Κρήτη Μπορούμε», η ενημέρωση των Πολιτών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας. Οι Πολίτες της Κρήτης απαιτούν να ενημερωθούν. Να αποτιμήσουν έργο, να συγκρίνουν προγράμματα, να μάθουν τις θέσεις των δύο συνδυασμών, για όλα τα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας. Να κρίνουν τις προτάσεις τους για τη συγκροτημένη αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, αλλά και για όλα τα θέματα της καθημερινότητας του Πολίτη.
Δυστυχώς, ο κ. Αρναουτάκης, αποφεύγει συστηματικά το δημόσιο διάλογο. Τρεις φορές ματαίωσε κοινή εμφάνισή μας. Έχει λόγους να φοβάται τη σύγκριση, και κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσουμε στις κάλπες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ο Κρητικός να ακούσει να κρίνει και να επιλέξει ποιος εκφράζει αυθεντικά το όραμα για μια Κρήτη πρωταγωνίστρια.
Εκφράζοντας, λοιπόν, τη λαϊκή απαίτηση, ο συνδυασμός ¨Κρήτη Μπορούμε, κι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Σεραφείμ Τσόκας, απευθύνουν και πάλι πρόσκληση, στον κ. Αρναουτάκη, να προσέλθει σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης, για τα ζητήματα της Περιφέρειας. Σε συζήτηση, με επιχειρήματα, για όλα τα πραγματικά  προβλήματα της Κρήτης.
Όσο κρύβεται, όσο προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο,  όσο αρνείται να αποδεχθεί την πρόσκληση – πρόκλησή μας για διάλογο, τόσο πιο πολύ εκτίθεται στα μάτια των Πολιτών.
Εμείς δε θα πάψουμε να θέτουμε το ερώτημα: Γιατί κρύβεται ο κ. Αρναουτάκης; Γιατί αποφεύγει το διάλογο; Γιατί εμμένει στην τακτική της στρουθοκαμήλου;
Ας το αντιληφθεί επιτέλους, εν έτει 2014, κανένας δεν μπορεί να δοξασθεί κρυπτόμενος!…»

Απάντηση Αρναουτάκη
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης αναφέρει:
«Πρόσκληση για τη διεξαγωγή ενος debate το οποίο θα μεταδοθεί και από τα τέσσερα κανάλια της Κρήτης έχει στείλει από χθες Δευτέρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον επικεφαλής του συνδυασμού Σεραφείμ Τσόκα και αποδέκτες τα τηλεοπτικά κανάλια παγκρήτιας εμβέλειας.
Μας προκαλεί έκπληξη που ο επικεφαλής του συνδυασμού “Κρήτη Μπορούμε” ενώ έχει πάρει από χθες την πρόσκληση μας δεν μας έχει ακόμη απαντήσει αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων δημοσιοποιεί πρόσκληση δημόσιου διαλόγου.
Ο κ. Αρναουτάκης στη χθεσινή πρόσκληση του καλεί επίσης να συμμετάσχουν στο debate, εκτός απο τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών και δημοσιογράφος απο κάθε περιφερειακή ενότητα της Κρήτης».

Και νέα δήλωση από τον Σ. Τσόκα
Από τον συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε», του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Σεραφείμ Τσόκα, εξεδόθη στη συνέχεια η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στην Κρήτη, ο σεβασμός μας στο διάλογο, είναι μια κατάκτηση που έχει διαδρομή τόσων αιώνων, όσων και ο Κρητικός Πολιτισμός. Υπ’ αυτήν την έννοια δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα του πλήθους των προϋποθέσεων που θέτει ο κ. Αρναουτάκης, προκειμένου συμφωνήσει, για να δουν και να ακούσουν οι πολίτες, μια συζήτησή μας για τα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας.
Με γνώμονα τη σοβαρότητα των ΜΜΕ της Κρήτης, είμαστε βέβαιοι ότι  δεν χρειάζονται όλες αυτές οι “εγγυήσεις”. Άλλωστε, είναι δεδομένος ο πολιτικός μας πολιτισμός, που εγγυάται, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ένα γόνιμο και διαφωτιστικό διάλογο.
Ο συνδυασμός μας “Κρήτη Μπορούμε” αποδέχεται λοιπόν ανεπιφύλακτα την πρόταση που κατατέθηκε, αλλά θεωρεί πως δεν αρκεί ένα “debate”. Είναι απαραίτητη και μια δεύτερη συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης. Διότι, τα ζητήματα της Κρήτης, που πρέπει να απαντηθούν, είναι πάρα πολλά, όπως πολλά και κρίσιμα είναι και τα πέντε χρόνια που έρχονται. Εκείνο λοιπόν που προέχει, τούτη την ώρα, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους Κρητικούς, να ακούσουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν, πριν αποφασίσουν σε ποιον θα εμπιστευτούν την πορεία της Περιφέρειας Κρήτης και το μέλλον τους».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά με 28 πισίνες – 5άστερο και στην Τριόπετρα

Πέντε 5άστερα ξενοδοχεία θα κατασκευαστούν στα Χανιά, το Ρέθυμνο,...