15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

«Κόπηκε» από υποψήφια γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντ. Μπακογιάννη

Ημερομηνία:

Δεν προκρίθηκε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας εκλογής του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των δύο τελικών υποψηφίων για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΣτΕ. Η κ. Μπακογιάννη είχε προταθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία και ευχαρίστησε σε δήλωσή της. Εκτός της διαδικασίας μένει και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής της Λιθουανίας Άντριους Κουμπίλιους.

Οι δύο υποψήφιοι, από τους τέσσερις που είχαν προταθεί αρχικά, είναι η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

Σε ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη, σημειώνει: «Η Επιτροπή Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να στείλει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, για τη β’ φάση της διαδικασίας εκλογής του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, δύο από τους τέσσερις υποψηφίους και συγκεκριμένα τους εν ενεργεία υπουργούς Εξωτερικών και αντιπροέδρους των κυβερνήσεων του Βελγίου και της Κροατίας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Κυπριακή Δημοκρατία για την τιμητική πρότασή της, καθώς και τις 16 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που στην ψηφοφορία έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους δύο συναδέλφους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και, επομένως, πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κράτη – μέλη».

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προχωρήσει στην εκλογή του νέου γενικού γραμματέα κατά τη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου. Ο νέος γγ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...