22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κύβος ερρίφθη για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί

Ημερομηνία:

Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο η απόφαση του τουρκικού ΣτΕ για την Αγιά Σοφιά, στην οποία και επιβεβαιώνεται ότι δίνει το πράσινο φως για την μετατροπή της σε τζαμί.

Η απόφαση ακυρώνει αυτή του 1934 με την οποία η κυβέρνηση Ατατούρκ είχε μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο. Με άλλα λόγια αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή της σε τζαμί.

Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι η υπογραφή του Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει. Εξάλλου, πριν ανακοινωθεί η απόφαση ο γαμπρός του και υπουργός Οικονομικών έκανε ένα tweet, χρησιμοποιώντας έναν στίχο του ποιητή Necip Fazıl Kısakürek: «Υπομονή νέοι μου! Δεν ξέρω αν θα γίνει σήμερα ή αύριο αλλά η Αγιά Σοφιά θα ανοίξει».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...

Κρήτη: Δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Δύο τραγικά συμβάντα σημειώθηκαν στην Κρήτη με διαφορά λίγων...