20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κύπελλούχος Κρήτης η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων “Σαμαριά”

Ημερομηνία:

Έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς κυπέλλου απολαύσαμε την Κυριακή που μας πέρασε! Στο Ξενοδοχείο ΙΣΙΔΑ στην Αγ. Μαρίνα διεξήχθη η τελική φάση του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Κρήτης. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες και μετά από μία σειρά αγώνων νοκ άουτ οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν ήταν, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ, η ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ, ο ΟΦΗ, και οι ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ.

Στους ημιτελικούς του Σαββάτου τα φαβορί των αγώνων (ΣΑΧ & ΟΦΗ) επικράτησαν έναντι των αντιπάλων τους δίνοντας το ραντεβού στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Αναλυτικά η ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ επικράτησε με 3-1 στον αγώνα εναντίον των ΙΔΑΙΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ και η ομάδα του ΟΦΗ κέρδισε 4-0  την ομάδα της ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της αναμέτρησης!

Ο τελικός ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Κρήτης, αποδείχτηκε αρκετά συναρπαστικός προσφέροντας αρκετές συγκινήσεις και συναισθήματα! Μετά από πέντε ώρες αγώνα η ΣΑΧ κέρδιζε με 2-1 και ήθελε μία ισοπαλία στην παρτίδα που παιζόταν ανάμεσα στον Γιώργο Αντωνιουδάκη (ΣΑΧ) με τον Νίκο Παναγιωτάκο (ΟΦΗ). Όλα δείχνανε ότι ο Γιώργος βρήκε τη σωστή διαδρομή στην παρτίδα του και παίζοντας άψογα το φινάλε πλησίαζε στην ισοπαλία δίνοντας πρόωρη χαρά στους παίκτες της ομάδας του. Με μία παράξενη απόφαση όμως και πρόωρη εγκατάλειψη,ο Γιώργος θέλησε να δώσει επιπλέον αγωνία στην  εξέλιξη του ματς.

Με το τελικό σκορ 2-2 οι δύο ομάδες κλήθηκαν να ξαναπαίξουν σε αγώνα μπαράζ, με περιορισμένο χρόνο σκέψης στα χρονόμετρά τους. Αυτή τη φορά όμως ο Γιώργος Αντωνιουδάκης παρά τη θεωρητική ανωτερότητα του αντιπάλου του, φρόντισε να κερδίσει γρήγορα παίρνοντας την ρεβάνς από τον αντίπαλό του και δίνοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη ΣΑΧ. Ο Αργύρης Παπαδόπουλος αποδεικνύεται ότι είναι ο παίκτης του κυπέλλου και όπως και την περσινή χρονιά σε κρίσιμο αγώνα της ΣΑΧ έτσι και τώρα, κέρδισε τον αντίπαλό του προσφέροντας τον δεύτερο πόντο στην ομάδα της ΣΑΧ.

Απέμενε βέβαια η πρώτη σκακιέρα όπου ο Σπύρος Ναούμ μπορεί να άργησε, αλλά έδωσε τον καθοριστικό πόντο και ταυτόχρονα τη νίκη στην ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κατακτώντας το κύπελλο και την πρόκριση της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ στο finaleightτων οκτώ καλύτερων ομάδων της Ελλάδος. Πολύ καλή και η προσπάθεια από τον Παναγιώτη Τζαγκαράκη που παρά το ότι είναι Β΄ Λυκείου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας του και ήταν κοντά σε όλους τους αγώνες της βοηθώντας την για να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου!.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού με πρώτα τα ονόματα των σκακιστών της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ έχουν ως εξής:

Ναούμ Σπύρος – Καζάκος Νίκος 1-0,  1-0

Τζαγκαράκης Παναγιώτης – Χριστοδούλου Παναγιώτης 0-1,  0-1

Παπαδόπουλος Αργύρης – Καδιάνης Γιώργος 1-0,  1-0

Αντωνιουδάκης Γιώργος – Παναγιωτάκος Νίκος   0-1,  1-0

Στο μικρό τελικό οι ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ κέρδισαν με 3-1 την ομάδα της ΚΑΙΣΣΑ και πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...