26.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Κύριε ελέησον…: Γεμάτες οι εκκλησίες παρά τις αποφάσεις ΔΙΣ και κυβέρνησης – Mητροπολίτης Φθιώτιδας: «Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν “ας πεθάνουμε”»

Ημερομηνία:

Παρά τις αποφάσεις της ΔΙΣ και της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εκκλησιάζονται οι πιστοί εν μέσω πανδημίας κορωοϊού, φαίνεται ότι οι εκκλήσεις για υπευθυνότητα πέφτουν στο βρόντο.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr χθες το βράδυ, λίγο πριν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, αλλά μετά από πολλές συστάσεις προς όλους και από όλους, ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, ήταν γεμάτος.

Σοκάρει ο Mητροπολίτης Φθιώτιδας: «Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν “ας πεθάνουμε”»

Φαίνεται ότι η δραματική μαρτυρία του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών έχει βάση και δυστυχώς πολλοί πιστοί δεν δείχνουν διάθεση να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. στο Μαρούσι, ήταν γεμάτος.

O ιεράρχης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «παρακαλούσα προχθές γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν με άκουγαν. Δεν θα πάθουμε τίποτα και αν πάθουμε ας πεθάνουμε, έλεγαν… Οφείλουν όλοι και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να μην βγαίνουν έξω, να μην συνωστίζονται. Αλλά ακόμη και μέσα στο σπίτι, να είμαστε προσεκτικοί΄, να τηρούμε τις οδηγίες, ακόμη και αν χρειαστεί οι παππούδες να στερηθούν τις αγκαλιές των εγγονών τους».

Παράλληλα, ο κ. Συμεών τόνισε ότι «αυτό που ζουμε είναι μια ειδική κατάσταση. Είναι ένας επιδημικός τυφώνας που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Δεν κινδυνεύουμε από την Θεία Κοινωνία αλλά από την φυσική μας παρουσία. Από τον αέρα που αναπνέουμε και τον αέρα που μεταδίδουμε. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία. Είναι φάρμακο. Είναι ιατρική συνταγή».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Παγωτό Μια κρέμα γάλακτος φυτική. Την χτυπάμε να γίνει σαντιγί....

ΗΠΑ: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται απειλή για τις προεδρικές εκλογές – «Πρόβλημα του σήμερα, όχι του μέλλοντος»

Του Χρήστου Καλουντζόγλου Η απειλή που προέρχεται από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι...