16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κύριε Πολάκη το έχετε χάσει το «παιχνίδι»!

Ημερομηνία:

Της Γεωργίας Λινάρδου

Αγαπητέ πολιτικέ προϊστάμενε του υπουργείου Υγείας, κύριε Παύλο Πολάκη το έχετε χάσει το «παιχνίδι». Η διαφθορά συνεχίζει να παίζει μπάλα αγαπητέ…

Από τη μία ένα άβουλο και εγκλωβισμένο σε οικονομικά συμφέροντα υπουργείο Υγείας και από την άλλη μία δικαιοσύνη που βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Αν και για την υπόθεση εκβιασμού με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου, αποφάνθηκε η δικαιοσύνη (τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό), πολλά θέματα που σχετίζονται – έμμεσα – με την υπόθεση, αλλά και αναδείχθηκαν κατά ένα μέρος εξαιτίας αυτής, παραμένουν στο σκοτάδι ενισχύοντας τις σκιές ανομίας και διαφθοράς.

Μήπως τελικά η δικαιοσύνη είδε το δέντρο και έχασε το δάσος; Ένα δάσος πλούσιο σε διεφθαρμένες παραφυάδες και ένα ιδιαιτέρως μολυσματικό έδαφος;

Πίσω από τον φάκελο με τα χιλιάρικα της μίζας το οποίο αποτυπώθηκε στην κρυφή κάμερα να μπαίνει στη μέσα τσέπη του παλτού του Χάρη Τομπούλογλου, δυστυχώς διακινούνται εκατομμύρια ευρώ για τα οποία «ρουθούνι δεν άνοιξε».

Μία διακίνηση στην οποία πρωταγωνιστούν πολιτικοί, μεσάζοντες εταιρειών, γιατροί, νοσηλευτές και απλοί πολίτες οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως «όχημα» των εγκεφάλων με σκοπό … «ο καθένας να κάνει την δουλειά του βρε παιδί μου!»

Μία πρώτη προσέγγιση συμπεριλαμβάνεται στο ογκώδες πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το οποίο ουδείς θεσμικός παράγοντας επέδειξε την υποχρέωση -εξαιτίας του ρόλου του, ο οποίος απορρέει και λογοδοτεί σε πολύ συγκεκριμένους νόμους – να ασχοληθεί με αυτό το πόρισμα το οποίο είναι καταπέλτης για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Καταγράφει τις εστίες ανομίας εντός ενός δημόσιου νοσοκομείου – αλλά και δεν περιορίζεται μόνον σε αυτές – και στα συμπεράσματά του προτείνει το τι θα πρέπει να αλλάξει ώστε να πάψουν να υπάρχουν σκιές.

Αν και το συγκεκριμένο πόρισμα κατατέθηκε στην δικαιοσύνη, ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο περαιτέρω έρευνας!

Η δικαιοσύνη – όπως και τα Media – ασχολήθηκαν μόνον με το κερασάκι στην τούρτα που βρέθηκε στα χέρια του Χάρη Τομπούλογλου. Ενός «συνήθη υπόπτου» για κάποιους, ώστε να καταλογίζουν διάφορα. Αλλά, εντάξει με το κερασάκι. Το κερασάκι πια βρίσκεται στην δικαιοσύνη. Την υπόλοιπη τούρτα ποιος την έφαγε και ακόμη την τρώει;

Θα περίμενε κάποιος ότι – τουλάχιστον – η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έπαιρνε το ξεσκονιστήρι και θα ξεκινούσε το καθάρισμα.

Όμως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν στα όσα σκοτεινά φωτίστηκαν από την υπόθεση Τομπούλογλου – με άλλους πρωταγωνιστές και όχι τον ίδιον – ούτε και αυτή η ηγεσία έχει την διάθεση να πράξει τα δέοντα. Ούτε και αυτοί οι πολιτικοί προϊστάμενοι έχουν την πρόθεση να ταράξουν το φάγωμα της «τούρτας». Το θέμα τους ήταν ένα «κερασάκι» και σε αυτό έμειναν! Όπως δεν είχαν και οι προηγούμενοι. Δεν υπερασπίζομαι τον Τομπούλογλου, αλλά μη μου πείτε ότι είναι αυτός υπεύθυνος για την γιγαντιαία διαφθορά που ταλανίζει την δημόσια υγεία εδώ και χρόνια!

Χορηγίες, ταξίδια, κρυφοί λογαριασμοί και ένα απίστευτο όργιο εκατομμυρίων ευρώ με επίκεντρο συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία που χορηγείται σε παιδιά!

"google ad"

Το θέμα το γνωρίζει η Κουμουνδούρου.

Το γνωρίζουν και οι πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν από το υπουργείο Υγείας.

Όπως το γνωρίζετε πολύ καλά απ’ όσο γνωρίζω κι εσείς κύριε Πολάκη.

Άλλωστε είχαμε μιλήσει γι’ αυτό πολύ πριν αναδειχθεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κι εσείς αναλάβετε την «καυτή πατάτα» του υπουργείου Υγείας. Σας είχα ζητήσει να θυμηθείτε πεπραγμένα της εποχής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας. Θυμάστε;

Δυστυχώς, πιστεύω ότι το έχετε χάσει το «παιχνίδι» αγαπητέ κύριε Πολάκη.

Αλλιώς θα είχατε πράξει τα δέοντα. Και μη μου πείτε πάλι για το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί εδώ γελάμε…

σ.σ. έμαθα και για τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος σας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ως υπουργό Υγείας είχαμε μιλήσει και μαζί. Γελάω πολύ…

Θα επανέλθω…

pressworkers.com

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...