27.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Κύριε Σαμαρά – Βενιζέλο, Οι φυλακές λέγονται Σωφρονιστικά Ιδρύματα

Ημερομηνία:

Αλλά φαίνεται ότι σύμφωνα με την αντίληψη του απολυταρχικού μορφώματος που έχετε δημιουργήσει με την συγκυβέρνηση σας θα ‘πρεπε να λέγονται Εκδικητικά Ιδρύματα. Οι μέρες που δολοφονήθηκε ένα παιδί 14χρονο που για μια πέτρα, για μια αυθάδεια για μια λέξη χάθηκε η ζωούλα του η πολύτιμη πλησιάζουν. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα του. Σήκωσε το κεφάλι του, με απορία στον ουρανό σαν να ρωτούσε Γιατί; Θε μου γιατί; Η ζωή μου!
Κι έπειτα έπεσε νεκρό.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ποτέ!

Και δεν θα επιτρέψομε να επαναληφθεί η τραγωδία.

Ο Ρωμανός, που είδε με τα μάτια του την εκτέλεση, δεν πρέπει να πεθάνει. Να παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο ζητά. Θα το πληρώσει με την ζωή του; Δεν έχετε παιδιά κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο;

Έχουν ανησυχίες τα παιδιά σας. Αναρωτήθηκαν ποτέ πως ζουν οι άνθρωποι σήμερα;

Αναρωτήθηκαν ποτέ για την δυστυχία που τους επιβάλλετε; Για την φτώχεια, για την ανεργία, για την ανέχεια, για την εκμετάλλευση για την αδικία; Για την παγκοσμιοποίηση που εφαρμόζετε χωρίς την άδεια του λαού;

Ο Ρωμανός κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο αναρωτήθηκε.

Δεν έχετε δικαίωμα να παίρνετε ζωές!

Να του δοθεί άδεια να παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Το ’81 κύριε Βενιζέλο που ήσασταν τότε; Μας μάθαιναν πως οι φυλακές δεν είναι εκδικητικά ιδρύματα αλλά σωφρονιστικά. Αλλά το ξεχάσατε γι’ αυτό σα ξεχάσαμε κι εμείς. Περιμένομε να εφαρμοσθεί ο Νόμος και ο Ρωμανός να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Άννα Κωνσταντουδάκη – Αγγελάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ