18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κώστας Λαπαβίτσας για συνεργασία με τεχνικά κλιμάκια: “Δεν θα είναι το ίδιο και δεν θα έχουμε αποικιοκρατική συμπεριφορά”

Ημερομηνία:

Την άποψη ότι για να υπάρξει χρηματοδότηση, είναι βασική προϋπόθεση να υπάρξει επαφή κλιμακίων, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, τονίζοντας ωστόσο ότι οι επαφές αυτές θα πραγματοποιηθούν σε άλλο μήκος κύματος σε σχέση με τις επαφές που διεξάγονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Για να υπάρξει χρηματοδότηση, πρέπει να υπάρξει επαφή τεχνικών κλιμακίων. Έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι λειτουργεί η νομισματική ένωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χρηματοδότηση χωρίς επαφή τεχνικών κλιμακίων, για τον απλό λόγο ότι για να πάρεις τα λεφτά πρέπει ο άλλος να δει λογαριασμούς από κοντά καταρχήν», δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega.

Ερωτηθείς γιατί είναι διαφορετικός αυτού του είδους ο έλεγχος από εκείνον τον οποίο υφίστατο η προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Λαπαβίτσας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα είναι το ίδιο και δεν θα έχουμε αυτό που ο υπουργός Οικονομικών χθες είπε ότι ήταν μια αποικιοκρατική συμπεριφορά το προηγούμενο διάστημα». «Περιμένει ο ελληνικός λαός να δει ότι θα έχουμε μεν επαφές τεχνικών κλιμακίων αλλά σε άλλο μήκος κύματος, συνεργασία δηλαδή εταίρων για να δούμε πώς θα ξεμπλοκάρει η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όσα αποφασίστηκαν χθες ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας που η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. «Δεχόμαστε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πλαίσιο αυτό είναι σφιχτό και περιοριστικό. Και αυτό φάνηκε χθες. Αυτό έγινε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική αποστολή τα πήγε καλά στο μέτρο του εφικτού» σημείωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Εκτίμησε, επίσης, ότι με το ξεκίνημα του ελέγχου από τα τεχνικά κλιμάκια, «πιθανότατα θα αρχίσει μια εκτόνωση της πίεσης για να έχουμε κάποια φυσιολογικότητα στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», αναγνωρίζοντας ότι «ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή λόγω της πίεσης».

«Η κυβέρνηση και αυτοί που στείλαμε στις Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τρόπο που κατά την άποψή μου δείχνει αποφασιστικότητα και διάθεση να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Εκεί θα φανεί το πού στεκόμαστε και τι κάνουμε, στο πώς θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, στα νομοσχέδια που περνάνε και θα περάσουν από τη Βουλή σε τακτική βάση» κατέληξε.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...