21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κώστας Χατζής: «Είμαι γύφτος, εσύ ντρέπεσαι που λέγεσαι γκρεκός;»

Ημερομηνία:

Ο Κώστας Χατζής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 και κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του χρησιμοποιήσε τη λέξη “γύφτος” και εξήγησε αν τον ενοχλεί

“Εσένα θα σε πείραζε αν σε λέγανε γκρέκο στην Ευρώπη ή οπουδήποτε;. Κοίτα να δεις. Θα σας πω το εξής. Το τσιγγάνος ή το αθίγγανος… το γκάνω είναι το αγγίζω. Το α που έχει είναι το στερητικό. Άρα σημαίνει άγγιχτος. Το γύφτος, το τσιγγάνος και το αθίγγανος είναι το πιο άσχημο. Εμείς πάντα λεγόμαστε Ρομ. Μας λένε Ρομά επειδή είναι πιο εύηχη λέξη» , είπε ο τραγουδοποιός.

«όταν ήρθα εδώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Πήγα στη φυλή, έχοντας διαβάσει και κατάλαβα ότι η πολιτεία ποτέ δεν έσκυψε πάνω από τα προβλήματα τους. Τους άφηναν να κάνουν όλες τις μορφές των εγκλημάτων. Με το να κλέβουν, με το να κινούν ναρκωτικά, με το να κάνουν διάφορα πράγματα και γίνονταν αντιπαθείς στους ανθρώπους. Τους χάρισαν όμως τα γκέτα και θα κάνω εδώ μια παρένθεση. Εδώ, για παράδειγμα, το τετραγωνικό έχει δέκα ευρώ. Φέρνεις τη γυφτιά και το αγοράζεις με 50 λεπτά. Διώχνεις τη γυφτιά και το πουλάς με 1000 ευρώ. Άρα η γυφτιά κάπου σε βολεύει. Ο νόμος υπάρχει για εμάς, γιατί και γω έχω γίνει Έλληνας. Για αυτούς όμως δεν είναι έτσι. Για να οδηγήσεις ένα τριαξονικό πρέπει τουλάχιστον να έχεις βγάλει την τρίτη δημοτικού. Πως μπορεί ο γύφτος να έχει οδηγήσει τριαξονικό; Υπάρχουν πράγματα τα οποία… από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πήγαν τα λεφτά; Δεν θέλω να μιλήσω όμως και δεν κατηγορώ. Πώς να πάει σήμερα το παιδί του γύφτου στο σχολείο όταν το βρίζουν; Οταν το πας όμως δεν υπάρχει παιδεία. Ο Έλληνας είναι καταπληκτικός λαός αλλά είχε ποτέ παιδεία;» αναρωτήθηκε, με νόημα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...