14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κ. Λαπαβίτσας: Με το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας θα υπάρξει στάση πληρωμών στο χρέος και διαγραφή του, εθνικοποίηση των τραπεζών και άρση της λιτότητας

Ημερομηνία:

Την άποψη ότι η δραχμή δεν είναι λύση του προβλήματος, αλλά μέσο για την επίτευξη της λύσης, σημείωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Κώστας Λαπαβίτσας. Υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι κόμμα της δραχμής αλλά ένα συνεπές αντιμνημονιακό και με προοπτική για τον ελληνικό λαό, κόμμα. Σε άρθρο του πάντως στον ιστότοπο Iskra, σημειώνει ότι «η Λαϊκή Ενότητα δεν φοβάται να δηλώσει ότι θα θέσει θέμα συμμετοχής της χώρας μας στην ΟΝΕ με στόχο την εφαρμογή του προγράμματός της».

Μιλώντας στο πρωινό του MEGA, ο Κώστας Λαπαβίτσας σημείωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει ως στόχο την κυβερνητική εξουσία και εξέφρασε την άποψή του ότι το τρίτο μνημόνιο θα φέρει λιτότητα και ύφεση για δύο χρόνια τουλάχιστον.

Όπως ανέφερε, θα αυξηθεί η ανεργία, οι νέοι θα μεταναστεύσουν, οι ηλικιωμένοι θα ζουν με πενιχρή σύνταξη, ενώ με το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας που, όπως σημείωσε, είναι μακροπρόθεσμο, θα υπάρξει στάση πληρωμών στο χρέος και διαγραφή του, εθνικοποίηση των τραπεζών και άρση της λιτότητας.

Όσον αφορά στα περί plan B για επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Λαπαβίτσας εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν υπήρχε συντεταγμένο σχέδιο.

«Πλοηγός, ανάλυση από πλευράς ανθρώπων σαν εμένα υπήρχε, αλλά δεν έγινε γιατί η κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να το κάνει», είπε και διερωτήθηκε αν είναι ρεαλιστικό να πηγαίνει κανείς στις διαπραγματεύσεις χωρίς εναλλακτικό σχέδιο.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=jehMlF047pI”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...