17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει η κυβέρνησή μας στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ | Φωτός

Ημερομηνία:

Το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία υλοποίησης του έργου από τον Υπουργό Υποδομών Κώστας Καραμανλής

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών είπε:

Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την Κρήτη. Μετά από πολλές δεκαετίες βρισκόμαστε στο πρώτο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ. Κύριε Πρόεδρε σας καλωσορίζουμε στο νησί σας και σας ευχαριστούμε γιατί με τις δικές σας εργώδεις προσπάθειες αυτό το έργο γίνεται πραγματικότητα. Και εξηγούμαι. Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, στα 22 αυτά χιλιόμετρα, ένα έργο προϋπολογισμού 189 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα είναι έτοιμο στα επόμενα τρία χρόνια – αυτός είναι ο στόχος που έχουμε βάλει – όλο αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και όλοι γνωρίζουμε ότι αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός αυτό το έργο δε θα είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Επομένως νομίζω ότι σήμερα πραγματικά γυρίζουμε σελίδα για το όμορφο νησί της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός δήλωσε:

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Κρήτη καθώς ξεκινά το πρώτο μεγάλο εργοτάξιο για τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα, ένα έργο σημαντικό, ένα έργο πνοής, θα έλεγα ένα έργο που και για μένα έχει μια ξεχωριστή σημασία, ένα έργο στο οποίο πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το οποίο καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε με έναν τρόπο να το καταστήσουμε βιώσιμο.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ουσιαστικά παραλάβαμε ένα έργο κλινικά νεκρό. Σήμερα λοιπόν από εδώ πέρα, από την άλλη πλευρά της Κρήτης, από το Λασίθι, ξεκινά ουσιαστικά το πρώτο βήμα σε αυτό το μεγάλο έργο το οποίο έχει δύο μεγάλες φάσεις. Αυτό το κομμάτι κατασκευάζεται αποκλειστικά με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Υπάρχουν ακόμα δύο βήματα του οδικού άξονα που θα κατασκευαστούν, το ένα με σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και το δεύτερο με σύμβαση παραχώρησης.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι πολύ προχωρημένες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη χρηματοδότηση. Σήμερα μπορούμε να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι ναι, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, ξεκινά σήμερα. Θα κατασκευαστεί, θα υλοποιηθεί.

Είναι ένα έργο πνοής για την Κρήτη. Είναι ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας ώστε να θρηνούμε λιγότερους νεκρούς. Είναι ένα έργο το οποίο σηματοδοτεί το λαμπρό μέλλον που έχει το νησί μας. Και κάτι τελευταίο.

"google ad"

Το εργοτάξιο που βλέπετε ανοικτό πίσω μας είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί η κυβέρνησή μας να δώσει σε αυτή την τοξικότητα την οποία επιχειρεί για ακόμη μια φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όταν δεν έχεις τίποτα να πεις στους πολίτες για το πώς οραματίζεσαι το μέλλον, αλλά όταν ούτε μπορείς να προασπιστείς το παρελθόν γιατί φέρνει στη μνήμη επώδυνες αναμνήσεις, τότε καταλήγεις να κάνεις το μόνο που ξέρεις, να πολώνεις και να επιχειρείς να κυλήσεις την πολιτική ζωή του τόπου στη λάσπη.

Εμείς δε θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία. Θα επιμείνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να υλοποιούμε το δικό μας έργο, να δημιουργούμε νέες δουλειές, θα μιλάμε στον ελληνικό λαό για το σχέδιό μας, για ένα μέλλον με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα για όλους.

Τον πρωθυπουργό, που συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, υποδέχθηκε στο εργοτάξιο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός και Σητείας, Γιώργος Ζερβακης, στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αυτοδιοικητικοί φορείς και απλοί πολίτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...