Πώς αλλάζουν οι καιροί…
Ήταν Απρίλης του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη αντιπολίτευση και πλησίαζαν και πάλι Ευρωεκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας στις 22 Απριλίου βρέθηκε στα Χανιά και έδωσε ομιλία. Η ομιλία δόθηκε στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Δίπλα του καθότανε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης και από την άλλη μεριά ο σημερινός υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Σαρρής. Λίγο πιο δίπλα η Σοφία Σακοράφα.
Τότε την επικαιρότητα στον τόπο μας μονοπωλούσε ένα θέμα που σήμερα έχει ξεχαστεί. Αυτό της καταστροφής των χημικών της Συρίας “δυτικά της Κρήτης”.
Η εφημερίδα μας είχε εξαρχής θέσει το θέμα στις σωστές του διαστάσεις με σειρά ενημερωτικών άρθρων αλλά και συνεντεύξεις, δίχως να παρασυρθεί από υπερβολές που δημιουργούσαν πανικό στους πολίτες.
Μάλιστα, είχαμε τονίσει πολλές φορές ότι αν και το ζήτημα της καταστροφής των χημικών εγκυμονεί κινδύνους λόγω της πειραματικής φύσης της διαδικασίας που επιλέχθηκε για την καταστροφή τους, πολλαπλώς πιο επικίνδυνη είναι η παρουσία των ξένων βάσεων στα Χανιά, για τις οποίες λίγος λόγος γινόταν, αν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στη διαδικασία καταστροφής των χημικών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχαν βγει τότε μπροστά στο κίνημα που είχε δημιουργηθεί με δηλώσεις πολύ έντονες που εγκαλούσαν την κυβέρνηση γιατί αντί να θέσει βέτο στην καταστροφή των χημικών της Συρίας με πειραματική μέθοδο “επέβαλλε σιωπητήριο στον ελληνικό λαό”.
“Θα βροντοφωνάξουμε λοιπόν μακρυά τα χημικά από την Κρήτη. Πάρτε τα σκουπίδια σας αλλού. Αν θέλετε να τα ρίξετε στις θάλασσες, να τα πάτε στις βόρειες θάλασσες. Εδώ δε θα σας αφήσουμε εμείς κ. Μπαρόζο, δε θα σας αφήσει ο ελληνικός και κρητικός λαός”, είχε πει.
Και ενώ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε όλες τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την διακοπή της καταστροφής των χημικών της Συρίας με πειραματική μέθοδο στη Μεσόγειο, τώρα, για τις εξορύξεις νότια της Κρήτης, δίπλα στις ακτές μας, με μία πειραματική μέθοδο που δεν έχει ξαναδοκιμαστεί πουθενά, λένε ότι δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο αλλά μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία στα Χανιά, αποτελούν και “αναβάθμιση του γεωστρατηγικού και ενεργειακού ρόλου του νησιού“.
Ναι, οι καιροί αλλάζουν σίγουρα. Κι απ’ ότι φαίνεται μαζί με τους καιρούς, αλλάζουν και οι κινδύνοι από τις πειραματικές μεθόδους.
Και έτσι, ενώ στην καταστροφή των χημικών με την πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης αλλά με τη συμμετοχή διεθνών φορέων και οργανώσεων και περιβαλλοντικών φορέων καπου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας υπήρχαν τρομεροί κινδύνοι για την Κρήτη, τώρα, στην εξόρυξη για υδρογονάνθρακες σε μεγάλο βάθος άνω των 3.000 μέτρων με μία πειραματική μέθοδο που δε θα έχει ξαναδοκιμαστεί, όπου τη διασφάλιση της επιτυχίας της έχουν οι εταιρείες, πλέον δεν υπάρχουν κίνδυνοι για το περιβάλλον, παρά μόνο οφέλη και αναβάθμιση του ρόλου του νησιού…
Άλλωστε, τώρα, την διακυβέρνηση της χώρας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που από τον αντιμνημονιακό αγώνα τελικά εφάρμοσε τα μνημόνια. Στις πειραματικές μεθόδους θα κολώσουν;
Τους στρατιωτικούς στόχους της Ρωσίας σε περίπτωση που ο πόλεμος γενικευθεί δημοσιοποίησε το ρωσικό μέσο…
Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του επέκρινε δριμύτατα την απόφαση του…
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έξι ομοσπονδίες, σωματεία κ.λπ. (μεταξύ αυτών και εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ…
Πανελλήνιο ρεκόρ στον αριθμό των αποβιωσάντων δοτών οργάνων καταγράφηκε φέτος, σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό…
Οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη ζήτησαν σήμερα Τρίτη (26/11) σε δήλωσή…
Άκαμπτη η κυβέρνηση, αδιαφορεί για τις εκκλήσεις όλων των αρμόδιων φορέων που ζητούν επιτακτικά να…
This website uses cookies.