22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η Άγκυρα: Στην Κύπρο τα τουρκικά drones

Ημερομηνία:

Με τρεις νταλίκες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα τουρκικά drones μεταφέρθηκαν την Κυριακή από το λιμάνι της Αμμοχώστου στο λεγόμενο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

Την άφιξή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Κατεχόμενα μεταδίδουν τ/κ μέσα. Η άφιξη τους στο Λευκόνοικο έλαβε χώρα γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου ο Κουντρέτ Όζερσαϊ ανακοίνωσε ότι το φορτίο που έφτασε Κατεχόμενα αφορά το επίγειο σύστημα ελέγχου των drones, όχι τα ίδια τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Επίσης, αναφέρει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για drones που φέρουν οπλικά συστήματα. Δηλαδή, προτεραιότητα της τουρκικής πλευρά είναι η ανάπτυξη κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και όχι νέων εναέριων ολικών συστημάτων, στα Κατεχόμενα.

Υπευθυμίζεται πως η Τουρκία ζήτησε «επειγόντως» από την «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ τη χρήση του «αεροδρομίου» του Λευκόνοικου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για πολιτικές ή στρατιωτικές πτήσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί στο Λευκόνοικο η Τουρκία θα δημιουργήσει βάση για κατασκοπευτικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...