21.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Λέκκας για τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ στην Παλιόχωρα: «Δεν ξέρουμε ακόμη αν ήταν ο κύριος» – Η εκτίμηση Χουλιάρα

Ημερομηνία:

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο OPEN, για τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Κυριακής, στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ επισήμανε πως είναι νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματα.

Ο κ. Λέκκας είπε πως «ο σεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή ο σεισμός και ουσιαστικά είναι μία συνέχεια κάποιας ενισχυμένης σεισμικότητας που είχαμε το προηγούμενο 24ωρο στην περιοχή».

«Είναι μία περιοχή αρκετά ενεργή, τεκτονική και έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς, αλλά ουσιαστικά απέχει πολύ από τη χέρσο έτσι ώστε να προκαλέσει κάποιες επιπτώσεις. Συνεπώς, έχουμε μεγάλα περιθώρια για μεγάλους σεισμούς, για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το συγκεκριμένο γεγονός», συνέχισε.

Ο κ. Λέκκας εξήγησε πως η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση. «Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός, γιατί είναι πολύ νωρίς να πούμε πώς θα εξελιχθεί η ακολουθία. Είναι σεισμός, ο οποίος θα μπορούσε θεωρητικά να θεωρηθεί και κύριος σεισμός, αλλά έχουμε κάποιες επιφυλάξεις ακόμα, πρέπει να δούμε και τα υπόλοιπα δεδομένα έτσι ώστε να είμαστε πιο σίγουροι για την πορεία και την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας».

Γιώργος Χουλιάρας: «Παρακολουθούμε τη σεισμική δραστηριότητα»

Τη δική του εκτίμηση για τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στα Χανιά έδωσε ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο κ. Χουλιάρας εξήγησε πως ο εν λόγω σεισμός στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων χαρακτηρίζεται ως σχετικά επιφανειακός, αλλά τόσο το εστιακό του βάθος όσο και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή, ήταν σημαντικό, καθώς διαφορετικά θα γινόταν πιο αισθητός.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Οι φοιτητές των Χανίων τιμούν τη μνήμη του

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου...

Ο Πολάκης βιάζεται: Θέλει διεξαγωγή εκλογών ένα μήνα νωρίτερα

Με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης ζητά άμεση προσφυγή...

Εκατοντάδες Χανιώτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Με μαζική προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκαν χθες, 14 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις...

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα που έστειλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι – Οι αιχμές και οι κόντρες

Σε ενωτικό και πανηγυρικό κλίμα κινήθηκε κυρίως η διαδικασία...