33.3 C
Chania
Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2026

Λίβερπουλ: Το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία, λένε οι αρχές – 27 τραυματίες, χαροπαλεύει ένα παιδί

Ημερομηνία:

Ο 53χρονος οδηγός IX που έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στο Λίβερπουλ ενήργησε μόνος του, δεν πιστεύεται ότι είναι τρομοκρατία, αναφέρουν σε ενημέρωση οι αρχές. 27 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι 2 από τους 27 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, είναι σε σοβαρή κατάσταση...

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν αναζητούμε προς το παρόν κανέναν άλλον», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η βοηθός αστυνομικού διευθυντή της αστυνομίας του Μέρσεϊσαϊντ, Τζένι Σιμς, προσθέτοντας ότι συνελήφθη ένας 53χρονος Βρετανός.

«Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό», πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη παρέλαση της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του 20ού τίτλου του συλλόγου στην Premier League, αμαυρώθηκε από ένα θλιβερό περιστατικό, καθώς ένα αυτοκίνητο χτύπησε πλήθος πεζών στο κέντρο της πόλης του Λίβερπουλ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το πρωτάθλημα Αγγλίας που κατέκτησαν οι «reds».

Όλα έγιναν λίγες ώρες μετά την έναρξη της μεγάλης παρέλασης για την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος της Λίβερπουλ, η οποία συγκέντρωσε τεράστια πλήθη στο κέντρο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, αποκάλεσε «φρικτές» τις σκηνές στο Λίβερπουλ και πρόσθεσε «οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους τραυματίστηκαν ή επλήγησαν».

«Θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ταχεία και συνεχή ανταπόκρισή τους στο αυτό το σοκαριστικό περιστατικό» είπε ακόμα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Βρύσαλης: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των φοιτητών στη μετακίνηση – Επίκαιρη ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Επίκαιρη ερώτηση Βρύσαλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τη μετακίνηση φοιτητών. Ζητά κάρτες απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους και παρέμβαση στα ΚΤΕΛ.

«Μια νύχτα που αντάμωσε ο Νίκος τον Γρηγόρη»: Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση στην Ποταμίδα Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσιάζουν στη Ποταμίδα την παράσταση «Μια νύχτα που αντάμωσε ο Νίκος τον Γρηγόρη» της Άννας Μπιθικώτση, αφιερωμένη σε Ξυλούρη και Μπιθικώτση.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Υπόλογη η περιφερειακή αρχή για τη δακοκτονία 2026

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει καθυστερήσεις, έλλειψη φαρμάκων και άγονες εργολαβίες στη δακοκτονία 2026. Ερωτήματα Μαρινάκη προς την περιφερειακή αρχή.

Σύλληψη δύο ανήλικων αλλοδαπών για επίθεση σε ανήλικο στη Σητεία

Σύλληψη δύο ανήλικων αλλοδαπών στη Σητεία για επίθεση σε ανήλικο. Συνελήφθησαν επίσης τρεις κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας. Προανάκριση από ΑΤ Σητείας.